Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
La placinte nu obisnuiesc sa cantaresc ingredientele, doar dupa ochi sau cu aproximatie. Dar oricand , cu orice umplutura sunt o gustare foarte buna. Azi am decis sa fac cu salata verde, cum facea mama mea pe vremuri.
- Intr-un bol punem faina si in mijlocul ei punem drojdia amestecata cu putina sare si apa calduta. Se lasa 5 minute sa se umfle drojdia si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta, pana avem un aluat potrivit de moale. Il lasam acoperit in bol la loc cald sa creasca .
- Pentru umplutura spalam salata si o taiem julien; ceapa la fel se taie nu foarte marunt; mararul se spala si se taie si el. Le amestecam cu sare si lasma cca 5 minute sa se inmoaie , apoi, inainte sa facem placintele le stoarcem din apa ce a lasat. Adaugam putin ulei .
- Pe masa de lucru ungem cu putin ulei si rasturnam aluatul. Impartim in 6-8 parti si cu mana intindem fiecare minge de aluat: punem umplutura din abundenta si inchidem , adunand aluatul in mijloc.
- Punem tigaia la incins , o ungem cu ulei si fiecare placinta o intindem cu sucitorul. eu am preferat sa le las mai groase, ca niste turtite, avand si multa umplututa . Daca va plac mai subtiri, le intindeti cu grija , dupa preferinta.
- Le coacem pe ambele parti, ungand deasupra cu o pensula cu ulei.
1
Sunt foarte gustoase alaturi de sos de iaurt cu usturoi si marar verde sau sos tzatsiki
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult