Placinte cu varza ca-n Ardeal

de Laci in Aperitive / Garnituri, 24 Noi 2013 | 15949 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • faina-1kg
  • 1 ou
  • sare
  • putin zahar
  • drojdie-50 gr
  • cam 200 ml.lapte
  • apa
  • 1 kg.varza,
  • o ceapa mai marisoara
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu varza ca-n Ardeal:

Se framanta un aluat putin mai moale ca pentru paine si se lasa la dospit 1 ora.

Intre timp se da varza prin gilau,se sareaza(ca sa lase apa),peste vreun sfert de ora se stoarce si se caleste inpreuna cu ceapa taiata marunt in vreo 100 ml. ulei,avand grija sa nu se arda,pana devine putin aurie.Adaugam piper dupa gust.

Aluatul dospit il punem pe planseta presarata cu faina,il intindem destul de subtire si-l taiem in patrate de vreo 12-15 cm. Punem o lingura de varza calita in mijloc si inpaturim de la colturi. O intoarcem si o intindem putin cu sucitorul(se intoarce ca varza sa nu fie numai in partea de jos!)

Le prajim frumos in ulei incins sau in ler la foc mare.Cele care le-am pus in ler,le-am uns cu ou(poate nu trebuia asa tare,ca-s prea faine)

Pofta buna!!:D 

 

RETETA IN IMAGINI

Placinte cu varza ca-n Ardeal-0
Placinte cu varza ca-n Ardeal-1
Placinte cu varza ca-n Ardeal-2
Placinte cu varza ca-n Ardeal-3
Placinte cu varza ca-n Ardeal-4
Placinte cu varza ca-n Ardeal-5
Placinte cu varza ca-n Ardeal-6
Placinte cu varza ca-n Ardeal-7

COMENTARII (10)

diaconta 1

25.11.2013, 18:37

Ma primesti la masa?

madalinanicoleta 1

27.11.2013, 17:00

miki_a 1

10.03.2016, 16:28

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04