Placinte cu varza si carnati afumati

de Ligia Bxl in Aperitive / Garnituri, 15 Ian 2015 | 9160 vizualizari

 

Aveam in plan aceste placinte de ceva timp,iar pentru ca nu mai stiam cum si in ce fel sa folosesc varza le-a venit randul de aceasta data :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 2 plicuri de drojdie uscata(a se urmari pe plicuri ptr cata faina este necesara folosirea unui plic)
  • cca 700 ml apa calda
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita sare cu varf
  • Pentru umplutura:
  • 1 varza mica
  • 1 ceapa
  • cateva fire de marar
  • 4-5 carnati afumati
  • sare si piper
  • putin ulei ptr calit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu varza si carnati afumati:

Se amesteca ingredientele pentru aluat,intai cele uscate,apoi peste se adauga ingredientele lichide

Se framanta pana devine un aluat legat(la final trebuie sa nu se lipeasca de maini,se adauga apa putin cate putin,daca nu mai este necesar si compozitia se ia de pe maini nu se mai pune apa,daca mai trebuie apa se adauga pana nu mai este necesar,depinde de faina fiecaruia).

Se lasa aluatul la crescut in castron acoperit cu un prosop curat cca 1 ora pana aceasta isi dubleaza volumul.

In acest timp cat aluatut sta la crescut,se face compozitia pentru umplut.

Se curata varza si se spala,apoi se taie marunt cu un cutit sau cu un robot de bucatarie.

Ceapa se curata,se spala si se taie marunt,carnatii la fel se taie mai marunt.

Se pun toate la calit si se condimenteaza cu sare si piper.

Dupa ce a crescut aluatul se ia cate o bucata dupa preferinte,mai mari sau mai mici,se intinde fiecare cu un rulou pe planul de lucru pudrat cu faina, iar in centru se pune varza calita cu carnatii afumati.

Se unesc toate marginile si se preseaza iar cu ruloul usor ptr a nu rupe placinta.

Acestea se prajesc pe rand intr-o cratita cu ulei bine incinsa pana se rumenesc.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu varza si carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Burek cu varză