Placinte englezesti cu umplutura picanta

de deliciousflavours in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2012 | 4739 vizualizari

 

Povestea acestor placintele porneste de la o aniversare, unde le-am gustat pentru prima data si mi-au placut foarte mult. Sigura diferenta fiind ca acelea au fost prajite in ulei (ceea ce eu incerc sa evit cat mai mult posibil). Asa ca, nu mi-a ramas decat sa incep cautarile dupa reteta :) si cred ca telepatia functioneaza cu adevarat, deoarece Edith chiar in zilele acelea postase pe Facebook aceste minunatii :)

 

INGREDIENTE

  • 335 gr faina
  • 2 lingurite praf copt
  • 1 lingurita sare
  • 90 gr unt/margarina
  • 180 ml lapte
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr carne macinata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 100 gr ciuperci
  • 1 lingurita pasta ardei iute
  • patrunjel
  • sare, piper
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte englezesti cu umplutura picanta:

Incepem cu aluatul deoarece va trebui sa-l lasam sa se odihneasca si in timpul acela vom face umplutura.

Amestecam faina, praful de copt, sarea si untul taiat cubulete dupa care adaugam treptat laptele si framantam pana aluatul capata consistenta potrivita. Aluatul astfel obtinut il punem intr-o folie si dam la frigider minim 30 minute.

Pentru umplutura tocam marunt ceapa si o punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata, morcovul dat prin razatoarea mica si ciupercile tocate marunt. Condimentam cu sare si piepr dupa gust, adaugam si pasta de ardei iute si lasam pe foc mediu pana se face carnea. La sfarsit presaram patrunjel tocat. Lasam sa se raceasca.

Scoatem aluatul de la rece si-l impartim in mai multe bilute egale. Intindem in forma cat mai rotunda apoi decupam cu o forma tot rotunda dar sa fie mai maricica, cam de marimea unui bol pentru cereale.

Asezam umplutura intr-o parte, ungem marginea aluatului cu oul batut, impaturam in doua si apasam bine cu degetele pe margine pentru a nu iesi umplutura in timpul coacerii. Crestam pe mijloc cu varful cutitului pentru a nu se umfla, ungem cu ou, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 30 minute, pana devin aurii.

Sunt foarte bune atat calde cat si reci, merg de minune ca si aperitiv, iar la umplutura puteti sa jonglati cu ingredientele dupa placul vostru.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinte englezesti cu umplutura picanta 158666
retete culinare - Placinte englezesti cu umplutura picanta 158667
retete culinare - Placinte englezesti cu umplutura picanta 158668
retete culinare - Placinte englezesti cu umplutura picanta 158669
retete culinare - Placinte englezesti cu umplutura picanta 158670

COMENTARII (19)

Maria68 1

18.04.2012, 12:36

cred ca mai trebuie sa faci o portie(nu mi-au ajuns )

deliciousflavours 1

18.04.2012, 18:48

Va multumesc ptr aprecieri, sunteti grozave/i!

babi5 1

14.12.2014, 17:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18