Placinte in tigaie ca la mama acasa

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2015 | 3149 vizualizari

 

daca e weekend, zic sa profitam de timpul liber si sa coacem niste placinte :))

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de zahar tos
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 350-400 ml apa calduta
  • cca 1 kg faina alba proaspat cernuta
  • 1-2 linguri ulei

Umplutura de branza:

  • cca 200 gr. branza proaspata de vaci
  • cca 200 gr. telemea de oaie
  • 1 ou
  • 1 legatura marar prospat
  • 1 iaurt mic natur

Umplutura de loboda:

  • frunze de loboda proaspata (verde si rosie in amestec), cca 500 gr
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

In plus:

  • cca 150 ml ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte in tigaie ca la mama acasa:

Intr-un castron incapator zdrobim cubul de drojdie intre degete, presaram apoi cate o lingurita de zahar si una de sare, apoi amestecam sa devina drojdia lichida.

Adaugam apa calduta, apoi faina si framantam pana obtinem un aluat foarte elastic.

La final adaugam 1-2 linguri de ulei, si continuam framantatul pana se desprinde aluatul de pe maini.

Acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie, lasam vasul timp de cel putin o ora in lloc ferit de curenti. (Eu l-am lasat vreo doua ore, astfel incat volumul cred ca s-a triplat...)

Intre timp curatam frunzele de loboda de pe cotoare, le spalam bine sub jet de apa rece (intr-o sita mare, sa scapam de nisip), le lasam la scurs, apoi le taiem fasii.

Punem 2 linguri ulei de masline in tigaia antiaderenta,loboda taiata, sare si piper dupa gust si calim frunzele de loboda pana scade toata apa pe care o vor lasa in timpul operatiei de sotare.

Umplutura de branza se prepara astfel: intr-un castron amestecam branza telemea rasa cu branza proaspata de vaci, oul si iaurtul, iar la final adaugam mararul verde proaspat tocat.

Dupa ce aluatul a dospit suficient (trebuie sa-si dubleze volumul initial, cel putin), rupem bucati de aluat de marimea unui mar potrivit, intindem aluatul pe planseta de luru infainata,punem umplutura dupa preferinta pe jumatate din aluat, aducem cealalta jumatate de aluat neacoperita peste umplutura, apoi presam marginile cu o furculita sa nu ne curga umplutura in timpul prajirii in tigaie.

Incingem tigaia, punem 2-3 linguri de ulei, asezam doua placinte in tigaie si le prajim la foc iute pana se rumenesc.

Le scoatem din tigaie pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces.

Pofta buna! ;)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinte in tigaie ca la mama acasa 384525
retete culinare - Placinte in tigaie ca la mama acasa 384526
retete culinare - Placinte in tigaie ca la mama acasa 384527
retete culinare - Placinte in tigaie ca la mama acasa 384528
retete culinare - Placinte in tigaie ca la mama acasa 384529
retete culinare - Placinte in tigaie ca la mama acasa 384530
retete culinare - Placinte in tigaie ca la mama acasa 384531
retete culinare - Placinte in tigaie ca la mama acasa 384532
retete culinare - Placinte in tigaie ca la mama acasa 384533
retete culinare - Placinte in tigaie ca la mama acasa 384534
retete culinare - Placinte in tigaie ca la mama acasa 384535
retete culinare - Placinte in tigaie ca la mama acasa 384536
retete culinare - Placinte in tigaie ca la mama acasa 384537
retete culinare - Placinte in tigaie ca la mama acasa 384538
retete culinare - Placinte in tigaie ca la mama acasa 384539

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

06.06.2015, 20:14

cele mai bune!

alilianaa 1

06.06.2015, 20:32

tare bune..

mirela0911 1

07.06.2015, 13:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29