Plăcinte rapide cu urdă şi mărar

de Ade200 in Dulciuri, 18 Mai 2012 | 5809 vizualizari

 

Mama le face cu aluat dospit cu drojdie, dar durează mult. Pentru gospodine care nu prea au timp, reţeta mea este foarte utilă, sper!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 800 g făină
  • 2 prafuri de copt
  • 4 ouă mici
  • 250 ml de iaurt
  • puţină apă călduţă
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • 1 zahăr vanilat
  • Umplutura:
  • 500 g urdă
  • 3 ouă
  • mărar
  • zahăr sau sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcinte rapide cu urdă şi mărar:

Se cerne făina cu praful de copt. Se bat ouăle cu sare, se adaugă uleiul, iaurtul, zahărul vanilat şi se amestecă în făină. Dacă e necesar, se  pune puţină apă călduţă, încât să iasă un aluat elastic. Se lasă 10 minute să se odihnească. În aceste timp, se zdrobeşte urda, se pune zahăr după gust, 2-3 ouă şi mărar tocat. Cine doreşte, le poate face cu urdă sărată.

Se ia cu mâna aluat şi se întinde pe planşeta înfăinată, apoi se pune umplutura.

Se coc în tigaia cu ulei, mai mult sau mai puţin, cum vă place.

Se pot face şi gogoşi din acest aluat!

TIPS-URI

1

Dupa ce le puneti în tigaie, acoperiţi-le, coaceti la foc mediu şi supraveheaţi să nu se ardă.

2

Sunt excelente calde, dar merg si reci, să le acopeiri cu o pungă de plastic dacă se răcesc sa nu se usuce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte rapide cu urdă şi mărar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

DIANA B 1

19.05.2012, 17:28

Excelenteeeeeeeeeeee , parca nici n-au vazut uleiul , cum de ti-au iesit asa de bine ??? la infinit

Rocsi 1

19.05.2012, 23:10

Ce faine!!

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu mar