Placintele copilariei mele(cu branza)

de lilik in Aperitive / Garnituri, 23 Iun 2011 | 7981 vizualizari

 

Cat era de frumos cand ma intorceam de la scoala si mama ma astepta cu placinte calde....nu erau sofisticate,ci simple si gustoase, facute cu multa dragoste..
Iti multumesc MAMA pt tot ceea ce m-ai invatat si pt tot ceea ce ai facut pt mine...

 

INGREDIENTE

  • PT. ALUAT:
  • 1 kg de faina
  • 400-450 ml apa calduta
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • putina sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • PT. UMPLUTURA
  • 600-700 gr cascaval(telemea)
  • 4-5 oua
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele copilariei mele(cu branza):

Punem intr-un bol putina apa calduta,zaharul si drojdia.cu mana topim drojdia apoi acoperim si lasam pana vedem ca incepe sa creasca.

Intre timp cernem faina si punem sarea,amestecam si cand plamadeala e gata punem si incepem sa framantam,adaugand treptat din apa calduta ramasa pana obtinem un aluat usor de modelat,apoi punem treptat uleiul si framantam pana il absoarbe tot si aluatul se dezlipeste de maini.

Acoperim cu un prosop curat si lasam la crescut 1 ora circa.

Intre timp dam branza pe razatoarea cu gauri mari si o amestecam cu ouale(punem 4 si daca mai e nevoie mai punem 1) si punem putina sare daca folosim cascaval,daca folosim telemea nu este nevoie.

Cand aluatul e crescut punem pe masa de lucru putina faina si luam din aluat cate o bucatica,formam o bila pe care o intindem.

Pe fiecare foaie obtinuta,pe o parte punem 1-2 linguri de branza si o iuntindem apoi cu partea libera inchidem si cu o furculita sigilam marginile.

Le prajim in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos,apoi le scoatem pe un prosop de hartie.

Se servesc calde sau reci dupa plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele copilariei mele(cu branza)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu marar la cuptor