Placintele cu branza crema

de Bucataras in Prajituri, 17 Mar 2014 | 5462 vizualizari

 

De obicei, cand facem o placinta, nu folosim un singur fel de branza. Rar se intampla asta si numai atunci cand facem una sarata pentru noi, cei mari si o insotim cu un pahar cu vin. ;) De cele mai multe ori insa, pe langa putina branza telemea mai adaugam si o branza dulce si niste stafide, mai pe gustul copiilor. Am incercat de data asta o combinatie noua de branzeturi: dulci si cremoase, iar rezultatul a fost pe placul tuturor.

 

INGREDIENTE

  •  2 foi de aluat de placinta
  • 1 cutie branza mascarpone Delaco
  • 1 cutie Ceva fin pufos
  • 1 cutie Ceva fin cremos
  • 4 oua
  • 3-4 linguri de stafide
  • 5-6 linguri zahar brun
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 galbenus pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu branza crema:

 Am lasat aluatul la dezghetat.

Intr-un castron am amestecat branzeturile cu ouale, zaharul, stafidele si esenta de rom.

Am taiat patrate de aluat, iar in mijlocul fiecaruia am pus cate o lingura de branza. Pentru ca branza este usoara ca o crema am impachetat imediat placintelele, ridicand colturile patratelor.

Am uns cu ulei doua tavi de aragaz, am pus hartie de copt pe fiecare tava si am asezat in ele placintelele, pe masura ce le-am format.

Am uns fiecare placinta cu galbenus de ou si am pus tavile in cuptor pana s-au rumenit usor pe deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placintele cu branza crema 304216
retete culinare - Placintele cu branza crema 304217
retete culinare - Placintele cu branza crema 304218
retete culinare - Placintele cu branza crema 304219
retete culinare - Placintele cu branza crema 304220
retete culinare - Placintele cu branza crema 304221
retete culinare - Placintele cu branza crema 304222
retete culinare - Placintele cu branza crema 304223
retete culinare - Placintele cu branza crema 304224

COMENTARII (27)

Teo 1

24.03.2014, 20:28

Cu atata ''fin'', normal ca a iesit ceva fin!

Panacris 1

24.03.2014, 21:20

vasy16 1

08.03.2016, 14:13

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21