Placintele cu branza de oaie, salata si marar

de alilianaa in Piine, 15 Mai 2014 | 3602 vizualizari

 

O bunatate..practice, nu mai vorbesc. Am optat pentru varianta de placinte coapte, dar am probat si patru bucati placinta si in tigaie. Astea din tigaie sunt ,,nebune" rau:)), dar si cele coapte sunt asa de ,,nebune" ca nu te mai poti opri din a le manca.

 

INGREDIENTE

  • 250 g branza de oaie
  • o salata mai mica
  • o legatura marar
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie pulbere
  • 200 ml apa
  • 40 g unt
  • un varf de lingurita sare
  • un ou
  • cimbru, chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu branza de oaie, salata si marar:

Aluatul: se pune faina intr-un vas cu sare si drojdie, cimbru . Se amesteca. Se adauga apa calduta si framantam. Spre final adaugam untul topit. Framantam bine si daca aluatul mai cere faina, mai adaugam. Lasam aluatul la dospit. 

Branza se rade pe razatoare cu ochiuri mari. Salata se spala, se usuca si se toaca fasii. Mararul se spala si se toaca. Toate acestea se amesteca ( branza, salata, marar). Dupa ce aluatul a dospit ,, rupem" din acesta bucati cat sa intindem un rotund potrivit. Eu l-am intins cu mana. Dupa ce am intins bine, am pus compozitia de branza, am pliat aluatul si l-am ,, sigilat" presand marginile. Apoi fiecare placintica in parte a fost presata cu palmele pentru a fi intinse si mai mult. 

Placintelele  se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu ou si se presara chimen. Se coc in cca 30 minute.

Sa avem pofta!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza de oaie, salata si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

alilianaa 1

15.05.2014, 20:53

Simona, Rocsi, multumesc

Irina 1

15.05.2014, 21:21

bine zis "nebune" rau, Liliana! si eu la fel am zis! am sa fac si eu cu branza si cu chimen!

alilianaa 1

15.05.2014, 21:53

Irina....sunt bune, bune de ,, nebune" toata ziua numai d-astea am mancat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice moldovenesti