Placintele cu branza si verdeata

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 1 Noi 2012 | 3316 vizualizari

 

O reteta minunata, by Miha! Multumesc frumos draga mea!:-*>:d

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 350 g faina
  • 100 g smantana
  • 100 ml apa
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
Umplutura:
  • 300 g branza (cas)
  • 1 ou
  • 1 cutiuta crema de branza cu smantana Delaco
  • patrunjel uscat (sau marar)
  • sare
In plus:
  • 70-80 g unt
  • 1 galbenus + o lingurita de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu branza si verdeata:

Aluat:

Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios.

Se lasa putin pe masa sa se odihneasca.

Se imparte apoi in 3 parti, apoi tot presarand faina se intinde fiecare bucata intr-o foaie subtire, care nu se mai lipeste de masa.

Se unge cu unt din belsug, apoi se ruleaza strans.

Rulourile astfel obtinute se pun pe un platou si se dau la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Umplutura:

Branza de vaci si oul se amesteca, apoi se adauga crema de branza, patrunjelul si sare dupa gust.

Se scot rulourile de la rece si se taie in bucati late de 2-3 degete.

Fiecare bucata se intinde bine cu sucitorul, se pune cate o lingura de branza in mijloc, apoi se aduna marginile formand o bocceluta.

Placintelele obtinute le punem cu marginile in jos intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le ungem cu un galbenusul de ou.

Se dau la cuptor la foc mediu spre mare pana incep sa se rumeneasca, apoi se scade focul la mic si se mai lasa vreo 10-15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza si verdeata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Angelina_Elena 1

02.11.2012, 19:26

Rhapsody, serveste cu incredere!

Angelina_Elena 1

02.11.2012, 19:27

Eduard

Angelina_Elena 1

02.11.2012, 19:28

multumesc Miuta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placintele cu branza