Placintele cu legume

de AndreeaJ in Aperitive / Garnituri, 16 Ian 2011 | 3818 vizualizari

 

Aceste placintele sunt binevenite oricand, se pot consuma si calde si reci.

 

INGREDIENTE

  • 10 ciuperci champignon
  • 1 buchet broccoli
  • 1 zuchinni
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1 ardei gras galben
  • 2 foi de placinta
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 100g cascaval ras
  • 2 linguri de smantana
  • sare, piper,
  • 1 lingura de seminte de susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu legume:

Mai intai punem la fiert o oala cu apa si sare, cand a dat in clocot, adaugam buchetelele de broccoli si le lasam 5 minute sa fiarba, apoi le lasam la scurs.

Ciupercile se taie feliute mai mari,
ardeii in bucati mai maricele, zuchinni si morcovii in rondele.
Incepem sa calim in cantitati mici de unt, dar pe rand, fara a uita sa punem sare si piper.

 Dupa ce termina de calit, punem toate legumele intr-un castron mai mare si le lasam sa se racoreasca.Adaugam peste ele un ou si amestecam bine, iar peste ele am presaram cascavalul ras, Amestecam din nou bine pana se incorporeaza toate.

 In tava am intindem o foaie de aluat, peste foaie  punem umplutura de legume, iar pe deasupra mai presaram un pic cascaval si le  acoperimcu cea de-a doua foaie de aluat.

Intr-un castronel batem celalalt ou impreuna cu 2 linguri de smantana, ungem foaia foaia cu acest ou, iar peste presaram susanul.

 Dam la cuptor 30 de minute. Taiem placinta in patratele potrivite si savuram.

Se pot servi si calde si reci

 

RETETA IN IMAGINI

Placintele cu legume-0
Placintele cu legume-1
Placintele cu legume-2
Placintele cu legume-3
Placintele cu legume-4
Placintele cu legume-5
Placintele cu legume-6
Placintele cu legume-7
Placintele cu legume-8

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

16.01.2011, 23:44

grozava

MotanLaOale 1

17.01.2011, 10:09

buna buna

AndreeaJ 1

24.01.2011, 16:20

buna rau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04