Placintele cu mere si ciocolata

de laylalala in Dulciuri, 3 Sep 2010 | 1852 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 420 gr faina
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita cardamom macinat
  • 150 gr unt rece, taiat cubulete
  • 2 oua, batute
  • Pentru umplutura
  • 500 gr mere, curatate si taiate cubulete
  • 1 plic (40 gr) praf de pudding de caramel
  • 2 linguri zahar vanilat bourbon
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 80 gr ciocolata cu lapte, rupta in bucatele
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu mere si ciocolata:

Incinge cuptorul la 190°C.Unge o tava de briose cu grasime.

Pentru aluat, amesteca ingredientele uscate intr-un vas.Adauga untul cubulete si amesteca pana obtii un aluat sfaramicios. Adauga ouale batute si amesteca pana obtii un aluat omogen. Da aluatul la rece pana cand prepari umplutura.

Pentru umplutura, amesteca cubuletele de mere cu puddingul de caramel, zaharul vanilat bourbon si scortiosara macinata. Intinde ¾ din aluat si taie din acesta 18 cercuri de 8-9 cm diametru.Aseaza cate un cerc in fiecare loc din tava pregatita.Imparte merele in fiecare placinta iar deasupra aseaza cate un cubulet de ciocolata.Acopera fiecare placinta umpluta cu un grilaj facut din aluatul ramas. Da placintele la copt 25-30 minute pana cand s-au rumenit usor.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placintele cu mere si ciocolata 49159
retete culinare - Placintele cu mere si ciocolata 49160
retete culinare - Placintele cu mere si ciocolata 49161
retete culinare - Placintele cu mere si ciocolata 49162
retete culinare - Placintele cu mere si ciocolata 49163
retete culinare - Placintele cu mere si ciocolata 49165
retete culinare - Placintele cu mere si ciocolata 49166
retete culinare - Placintele cu mere si ciocolata 49167
retete culinare - Placintele cu mere si ciocolata 49168

COMENTARII (6)

onuta 1

03.09.2010, 22:49

yammy.

Corinuta 1

04.09.2010, 19:27

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 22:01

ohhh ce bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D