Placintele din foi de napolitana

de anisoara in Dulciuri, 19 Ian 2010 | 8873 vizualizari

 

O receta foarte reusita si rapida. Napolitanele au un gust neitral, dar in combinatie cu diferite impluturi reusim sa obtinem mai multe prajituri cu gust sarat sau dulce.

 

INGREDIENTE

  • napolitane de forma rotunda
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita de gris inmuiat
  • zahar ,
  • vanilie
  • visina
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele din foi de napolitana:

Se amesteca bine brinza cu grisul inmuiat, ( nu e oblgatoriu) un ou, putina sare, putin zahar  si vanile.

Se incalzeste tigaia cu ulei. Se ii-au in maina 2 foi de napolitane, cu o lingurita se adauga implutura intre foi, si se stringe bine intre palme.

Se rostogolesc pe amindoua parti in faina, peurma in ou batut si se prajesc foarte repede pe o parte si alta in uleiul incins. Cind se pun placintelele la prajit , focul se da mai incet. Se prajesc in timp de 4-5 minute.

La fel se procedeaza cu implutura de visina. Se scurge bine visina de sucul ei, se adauga putin zahar , daca este necesar. Se ung 2 felii de napolitana intre ele cu putin ou ca sa se lipeasca bine, la fel se ung alte 2 foi de napolitane intre ele . Intre aceste foi de napolitane lipite , se adauga visina, sa rostogolesc prin faina, apoi prin ou, din nou faina, apoi ou , si se prajesc la fel timp de 4-5 minute.

Dupa dorinta, se presara cu zahar pudra , sau zahar tos placintele fierbinti.

 

RETETA IN IMAGINI

Placintele din foi de napolitana-0
Placintele din foi de napolitana-1
Placintele din foi de napolitana-2

COMENTARII (2)

Teo

Teo 1

20.01.2010, 22:21

uite ca ,la asa reteta nu m-am gandit ;numai tu, Anisoara puteai sa faci asa placintele!

anisoara

anisoara 1

22.01.2010, 19:30

Multumesc Teo, , aceasta receta te scapa din orice situatie intr-un timp foarte scurt.
M-am bucurat f mult ca ai preparat cite ceva din recetele mele si ti-a placut .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!