Placintele sarate cu cartofi si usturoi verde

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 3 Mai 2014 | 9565 vizualizari

 

Clatitele cu cartofi pregatite de catre Any (le gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/clatite-de-cartofi-58418.html), inscrise in concursul cu retete pentru cei mici, au fost punctul de plecare pentru aceste placintele. Mi s-au parut interesante, fapt pentru care m-am hotarat sa le incerc, cu modificarile aferente.
Timpul de pregatire este relativ scurt, aproximativ 20 de minute, insa coacerea va necesita rabdare.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 4 cartofi
  • un morcov potrivit
  • sare si piper dupa gust
  • 2 fire de usturoi verde
  • 4 linguri cu faina alba de grau
  • 200 gr branza de burduf (sau branza framantata cu sare)
  • 50 gr de unt pentru ungerea vasului de copt
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele sarate cu cartofi si usturoi verde:

 

Cartofii si morcovul se trec prin razatoare sau se maruntesc cu ajutorul unui tocator electric. Se lasa intr-un ciur pentru a se elimina sucul format. Intr-un vas separat, ii amestecam apoi cu faina, branza de burduf, ouale si usturoiul taiat marunt. Se potriveste de gust cu sare si piper si se omogenizeaza compozitia. Ungem vasul multicooker-ului cu putin unt, adaugam unul-doua polonice din compozitia rezultata si alegem din MENU functia de coacere, BAKE, la o temperatura de 180 de grade, pentru 25-30 de minute. In tot acest timp, trebuie sa intoarcem placintica pentru a se coace uniform, pe ambele parti. Se procedeaza astfel, pana terminam toata compozitia. Se pot consuma ca atare, calde sau reci. Pofta buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele sarate cu cartofi si usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu rozmarin si parmezan