Placintute pentru pachetel

de laura_n in Dulciuri, 27 Sep 2015 | 2688 vizualizari

 

Cu aceasta reteta mi-as dori sa particip la concursul Pachetelul vesel.
Dincolo de ingredientele si forma acestor placintele, ador faptul de a prajituri alaturi de teroristi. Tot ce e facut aici este din dorinta si alegerea lor, iar manutele lor dau o forma mai buna sau mai neindemanatica, insa cand ii vad ca se bucura si savureaza cu pofta rezultatul muncii, atunci stiu ca timpul a fost unul pretios.
Tare mi-as dori ca ei sa creasca cu mirosul cald al placintelor mamei, sau cu amintirea a noi trei plini de faina, plini de aluat si razand cu toata inima, iar atunci cand vor creste mari, sa isi aduca aminte cu drag si sa spuna ce bune erau placintele sau cornurile sau briosele alea de le faceam impreuna si le puneam mama la pachetel, toate cu miros de copilarie :)
Cred ca fiecare mamica viseaza asa! :)

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 300 ml lapte dulce
  • 100 gr unt de casa
  • praf sare
  • 1 lgta zahar
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 2 oua
  • pt. umplutura
  • branza sarata
  • branza de vaci
  • sunca
  • cascaval felii
  • 2 oua
  • 1 lamaie
  • 50 gr zahar pudra
  • condimente: sare,piper, oregano
  • 1 ou pentru uns
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintute pentru pachetel:

Pregatim o maia din drojdie, un praf de sare si o lingurita de zahar. Adaugam o cana cu lapte si lasam sa se activeze drojdia. Restul de lapte se incalzeste usor si se adauga untul in el, se lasa sa se topeasca. 

Faina o punem intr-un castron, facem un locas in mijloc. Acolo turnam maiaua, restul de lapte,ouale. Amestecam cu o lingura de lemn, apoi incepem sa framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic, frumos. Acoperim cu un stergar curat si lasam sa dospeasca.

Pregatim umplutura. Intr-un vas, amestecam branza sarata cu putin oregano,piper, adaugam un ou si amestecam. In alt vas, amestecam branza dulce cu un pic de iaurt, putin zahar pudra si radem putina coaja de lamaie. 

Cand aluatul si-a dublat volumul, pregatim blatul de lucru si pornim cuptorul.

Taiem aluatul in 3-4 portii. Intindem cate o foaie mare, o portionam in cateva patrate, asezam umplutura, adunam marginile si asezam intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Le ungem cu ou batut. 

Noi am ales sa coacem cateva in forma de miniguguluf. Tare incantati au fost teroristii, si de forma si de gust.

Le punem la copt, in cuptor, la foc potrivit. Lasam timp de 35-40 minute pana se rumenesc frumos. Le scoatem din cuptor,le lasam sa se raceasca.Pe cele dulci le pudram cu putin zahar vanilat. Sunt grozave, gustoase, pufoase, se pastreaza bine, iar alegand umpluturi diferite, putem asigura pachetelul pentru cateva zile, fara sa se plicitiseasca de acelasi gust. Adaugam si un fruct, un mar, strugure sau chiar un morcov curatat si gata pachetelul. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintute pentru pachetel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

28.09.2015, 19:26

Minunat!!!! Tot asa i-am crescut si eu scumpo....te imbratisez!!!!

- Andreea - 1

29.09.2015, 09:21

CarmenBlue 1

29.09.2015, 14:20

Excelenta idee de pachetel! Desi "teroristii" mei sunt mult mai mari sunt sigura ca vor aprecia asa o gustare Sa-ti traiasca baieteii si sa te bucuri de ei!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu gem de gutui