Placintute umplute

de SENO in Mancaruri cu carne, 5 Aug 2011 | 1203 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluatul I :

  • 7 linguri de ulei
  • 10 linguri de apa
  • faina cat cuprinde
  • un praf de sare

Aluatul II :

  • o jumatate de pachet de unt sau 2 linguri de untura
  • 7 linguri rase de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintute umplute:

Din primul aluat se framnta o coca si se intinde .

Al doilea aluat se intinde peste primul cu lingura, se impatura in 4 si se intinde iarasi fara a se mai framanta.

Aceasta operatie se face de mai multe ori, eu l-am impaturit de 5 ori, apoi se da frigider 30 de minute.

Se intinde foaia cat mai subtire, se taie patrate care se umplu cu branza,cu nuca,cu carne,cu mere,cu varza etc.

Daca faceti placintute sarate trebuie sa adaugati si putina sare in aluat,daca sant dulci puneti zahar dupa gust.

Pentru cremes se coc 2 foi pe dosul tavii.

Eu am facut o umplutura dintr-o ceapa calita in foarte putin ulei, cu 2 carnaciori taiati feliute, un ardei si o rosie,sare si piper

Cand am umplut placintutele am pus si putina branza telemea in fiecare si le-am lasat 30 de minute in cuptor la foc potrivit. 

Au fost delicioase :)

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placintute umplute 119184
retete culinare - Placintute umplute 119185
retete culinare - Placintute umplute 119191
retete culinare - Placintute umplute 119193

COMENTARII (10)

Rux 1

07.08.2011, 22:45

Cred ca sunt delicioase

mamaieelena 1

11.08.2011, 07:01

SENO 1

18.08.2011, 10:59

Sunt bune si dulci umplute cu fructe,gem sau crema. Sora mea a facut si ea si le-a umplut cu budinca de vailie si le-a ornat cu frisca si ciocolata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S