Platica cu fasole verde

de mihaelar63 in Peste, 22 Ian 2016 | 570 vizualizari

 

 De mult timp nu am mai mancat  ABRAMIS BRAMA, mai pe inteles - platica. Declar cu mana pe inima ca are cea mai dulce si savuroasa carne dintre pestii de apa dulce. Cu aceasata ocazie o urc in topul preferintelor mele. Platica noastra este sora buna, inrudita cu celebra dorada.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg platica [ o jumatate ]
  • 2 linguri mix grecesc pentru peste[roznmarin,oregano ,piper alb , fulgi chili]
  • 2 linguri ulei masline aromatizat cu flori de oregano
  • 1 lingura fulgi de usturoi
  • sare
  • ulei [ cu pulverizare ]
  • 500 gr fasole verde [ congelata ]
  • 300 gr rosii cherry cu busuioc , usturoi si ardei iute [ conserva proprie ]
  • 2 linguri ulei masline
  • frunze praz, ardei rosu

Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platica cu fasole verde:

  1. Se spala platica si se lasa sa se scurga sau se tamponeaza cu un servet apoi se incresteaza cu un cutit bine ascutit.
  2. Se amesteca sarea, ierburile si fulgii de usturoi .
  3. Cu acest amestec se maseaza pestele si se lasa sa stea la rece macar o ora.
  4. Asezati platica intr-o tava. Pulverizati cu ulei pe ambele parti .
  5. Se da tava la cuptorul incalzit  aproximativ 30 minute pana platica incepe sa se rumeneasca. Timpul de coacere depinde de cuptor .
  6. Intre timp se soteaza usor fasolea verde, sare si ulei de masline. Se amesteca cu rosiile cherry .
  7. La sfarsit se pune fasolea verde langa peste in tava si se mai da la cuptor 5 minute. Pentru aspect se mai pulverizeaza usor ulei.
  8. Serviti platica cu fasole verde decorata cu verdeturi. Eu am avut la indemana praz verde. Pentru culoare am presarat cubulete de ardei rosu.
  9. Pofta buna !!!!
 

TIPS-URI

1

Platica are oase multe si subtirele. Daca este mai mica si o prajiti increstati oblic mai puternic. Oasele mici se vor praji si se vor putea consuma ca atare.

2

Eu am desfacut usor platica si se scote sirea spinarii cu oasele aferente dintr-o singura miscare.

3

Carnea de paltica este cu un gust fin, usor dulce si potrivit de suculenta. Eu o consider o delicatesa. In topul preferintelor o situez peste salau, pastrav, stiuca care au o carne mai densa si mai uscata.

4

Pestii de apa dulce sunt deliciosi pescuiti in ape curgatoare in anotimpul rece.

5

In acest sezon poti avea surprize, de obicei oferta vine si cu icre incluse :D

6

Uleiul aromatizat cu oregano l-am obtinut prin infuzarea florilor de oregano [din cultura proprie] cu ulei de masline.

RETETA IN IMAGINI

Platica cu fasole verde-0
Platica cu fasole verde-1
Platica cu fasole verde-2
Platica cu fasole verde-3
Platica cu fasole verde-4
Platica cu fasole verde-5
Platica cu fasole verde-6
Platica cu fasole verde-7
Platica cu fasole verde-8
Platica cu fasole verde-9
Platica cu fasole verde-10
Platica cu fasole verde-11
Platica cu fasole verde-12
Platica cu fasole verde-13
Platica cu fasole verde-14
Platica cu fasole verde-15

COMENTARII (38)

mihaelar63

mihaelar63 1

25.01.2016, 16:07

Motan

mihaelar63

mihaelar63 1

25.01.2016, 16:07

Licurici am observat ca si eu prepar din cein ce mai des

mihaelar63

mihaelar63 1

25.01.2016, 16:07

Lau , asa este !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!