Pleutorus cu sos vanatoresc

de Panacris in Mancaruri de legume, 2 Iul 2012 | 1707 vizualizari

 

Un deliciu

 

INGREDIENTE

  • ciuperci pleutorus 500 g.,
  • ceapa verde 2 fire,
  • ulei de masline 50 ml.,
  • ardei gras colorat 1 bucata,
  • smanatana ptr gatit 200 ml.,
  • vin alb sec 200 ml.,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • boia de ardei dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pleutorus cu sos vanatoresc:

Ceapa, ardeiul se curata si se taie marunt. Se pun la posat in putin ulei de masline, cand devin translucide legumele se adauga ciupercile taiate julien. Se asezoneaza de sare, piper si boia, se adauga vinul si se fierbe acoperit cca. 20 de minute, la foc potrivit, eu am folosit tigaia Doubleta. Cand s-au fiert ciupercile se adauga smantana si se mai lasa sa dea un clocot.

Mancarica se serveste ca atare sau alaturi de diverse garnituri, cartofi, orez sau paste. Noi am incercat cu chiftelute din dovlecel, a fost super delicioasa combinatia.

 

RETETA IN IMAGINI

Pleutorus cu sos vanatoresc-0
Pleutorus cu sos vanatoresc-1
Pleutorus cu sos vanatoresc-2
Pleutorus cu sos vanatoresc-3
Pleutorus cu sos vanatoresc-4
Pleutorus cu sos vanatoresc-5
Pleutorus cu sos vanatoresc-6

COMENTARII (17)

BuburuzaBubu 1

03.07.2012, 09:27

Sim0na 1

03.07.2012, 23:39

Arata delicios! Am salvat reteta

Mihaela11_jo 1

03.07.2012, 23:43

Direct la fav

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41