Plumcake cu ricotta si lamaie

de mihaelalalala in Prajituri, 9 Iun 2014 | 19326 vizualizari

 

O prajitura foarte gustoasa cu putine ingrediente formata dintr-un un aluat moale si usor ce ti se topeste in gura!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ricotta
  • 200 gr zahar
  • 3 oua
  • 100 gr faina
  • 100 gr amidon
  • 100 gr unt
  • 2 lamai
  • 1 plic praf de copt
  • praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plumcake cu ricotta si lamaie:

- amestecam cu mixerul ricotta, zaharul si praful de sare pentru 3 minute;

- adaugam ouale treptat, unul cate unul si mixam bine pana devine o compozitie cremoasa;

- faina, amidonul si praful de copt le adaugam in compozitia obtinuta si mixam din nou pentru cateva minute;

- la urma adaugam untul topit, coaja si zeama de la cele 2 lamai.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180° pentru 40 de minute (facem testul cu scobitoarea inainte de a scoate prajitura din cuptor).

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Plumcake cu ricotta si lamaie 325355
retete culinare - Plumcake cu ricotta si lamaie 325356
retete culinare - Plumcake cu ricotta si lamaie 325357
retete culinare - Plumcake cu ricotta si lamaie 325358
retete culinare - Plumcake cu ricotta si lamaie 325359
retete culinare - Plumcake cu ricotta si lamaie 325360
retete culinare - Plumcake cu ricotta si lamaie 325361
retete culinare - Plumcake cu ricotta si lamaie 325362

COMENTARII (18)

mihaelalalala 1

10.06.2014, 16:59

Ma bucur ca va place, va multumesc tuturor!!!

tarasmariana 1

11.06.2014, 04:04

laura_n 1

16.06.2014, 14:16

biig like!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55