Poğaça cu ayran

de Giana in Piine, 20 Mai 2014 | 34094 vizualizari

 

Se pregatesc foarte usor intr-un timp foarte scurt.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 200 ml ayran (http://www.bucataras.ro/retete/ayran-51692.html) sau iaurt mai apos/sana
  • 50 g unt topit
  • 1 ou (albusul se foloseste in aluat iar galbenusul pentru uns chiflele deasupra)
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • 200 g branza
  • 100 g cascaval
  • 7-8 crengute de patrunjel
  • 5 crengute de marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poğaça cu ayran:

Se separa galbenusul de ou de albus, galbenusul se va folosi pt uns pogacelele. Verdeata se toaca marunt. Branza si cascavalul se dau prin razatoarea mica.

Intr-un bol mare punem faina, in mijloc se presara bicarbonatul peste care picuram zeama de lamaie. Se adauga restul ingredientelor si se framanta aluatul, daca este nevoie se mai poate adauga putina faina. Aluatul nu trebuie sa se lipeasca de maini.

Se formeaza bilute din aluat pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei, lasand putin spatiu intre ele. Ungem bilutele cu galbenus de ou si introducem tava in cuptorul incins la 180`. Timp de coacere maxim 25-30 minute, in functie de tipul de cuptor.

Se servesc calde sau reci langa un pahar de ayran sau ceai.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Poğaça cu ayran 320687
retete culinare - Poğaça cu ayran 320688
retete culinare - Poğaça cu ayran 320689
retete culinare - Poğaça cu ayran 320690
retete culinare - Poğaça cu ayran 320691
retete culinare - Poğaça cu ayran 320692
retete culinare - Poğaça cu ayran 320693

COMENTARII (22)

Giana 1

21.05.2014, 09:17

Va multumesc si va invit sa incercati

silvi0ara 1

21.05.2014, 18:01

Pushaa 1

23.05.2014, 15:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D