Poğaça cu ayran

de Giana in Piine, 20 Mai 2014 | 39494 vizualizari

 

Se pregatesc foarte usor intr-un timp foarte scurt.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 200 ml ayran (http://www.bucataras.ro/retete/ayran-51692.html) sau iaurt mai apos/sana
  • 50 g unt topit
  • 1 ou (albusul se foloseste in aluat iar galbenusul pentru uns chiflele deasupra)
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • 200 g branza
  • 100 g cascaval
  • 7-8 crengute de patrunjel
  • 5 crengute de marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poğaça cu ayran:

Se separa galbenusul de ou de albus, galbenusul se va folosi pt uns pogacelele. Verdeata se toaca marunt. Branza si cascavalul se dau prin razatoarea mica.

Intr-un bol mare punem faina, in mijloc se presara bicarbonatul peste care picuram zeama de lamaie. Se adauga restul ingredientelor si se framanta aluatul, daca este nevoie se mai poate adauga putina faina. Aluatul nu trebuie sa se lipeasca de maini.

Se formeaza bilute din aluat pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei, lasand putin spatiu intre ele. Ungem bilutele cu galbenus de ou si introducem tava in cuptorul incins la 180`. Timp de coacere maxim 25-30 minute, in functie de tipul de cuptor.

Se servesc calde sau reci langa un pahar de ayran sau ceai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poğaça cu ayran" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu branza grasa -Pogácsa