Poale-n brau moldovenesti

de Miha in Dulciuri, 27 Apr 2009 | 27153 vizualizari

 

O placinta ca la mama acasa...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 500g faina
  • 2 oua
  • 25 g drojdie
  • 50 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita sare
 
  • Pentru umplutura de branza avem nevoie de:
  • 250 g branza
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri smantana
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau moldovenesti:

In cuva masinii de paine am pus faina,facand o gropita la mijloc,in care am pus drojdia inmuiata cu putin lapte caldut.Am lasat putin,pana a inceput drojdia sa spumeze.

Am adaugat ouale batute bine cu zaharul si sarea,untul topit si laptele.Am lasat masina sa-si faca treaba. :)


Aluatul se intinde intr-o foaie de 1 cm grosime si se taie patrate.

Pe mijlocul lor se imparte umplutura de branza.

In continuare,fiecare patrat se aduna catre mijloc,in forma de plic si se strang marginile,sa nu iasa branza.

Le mai punem cate un mot de aluat,le ungem cu ou batut si le transferam in tava tapetata cu hartie de copt.Le mai lasam putin sa creasca,apoi le dam la cuptor,pana se rumenesc.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Poale-n brau moldovenesti 1046
retete culinare - Poale-n brau moldovenesti 1047
retete culinare - Poale-n brau moldovenesti 1048
retete culinare - Poale-n brau moldovenesti 1049
retete culinare - Poale-n brau moldovenesti 1050
retete culinare - Poale-n brau moldovenesti 1052

COMENTARII (9)

Miha 1

10.04.2010, 17:57

Daaa...astea le plac si la mofturosii mei.

elena1988 1

04.03.2011, 16:43

cristi1980 1

07.11.2013, 13:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu iaurt

de Rux 9

Papanasi cu iaurt

ieri la 23:23

Coaste picante

Coaste picante

ieri la 21:49

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

de Rocsi 9

Pepene rosu,...

ieri la 20:58

Bomboane de ciocolata asortate

de ancutsa 4

Bomboane de...

ieri la 20:52