Poale-n brau

de Rux in Dulciuri, 30 Noi 2010 | 8993 vizualizari

 

Placinte moldovenesti traditionale...atat de delicioase ....

 

INGREDIENTE

  • Aluatul
  • 500 g faina  
  • 2 linguri ulei  
  • 4 galbenusuri
  • 100 g smantana
  • 20 g drojdie
  • 300 ml lapte
  • jumatate de lingurita de sare
  • 100 g zahar
  • Umplutura
  • 500 g branza de vaci sau branza sarata, de oaie, framantata
  • 2-3 oua  
  • 2 linguri  vanilie  
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocale
  • 50 g stafide
  • putina sare
  • zahar dupa gust
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

Pregatim maiaua:

Amestecam drojdia cu putin lapte caldut, o lingurita de zahar si putina faina atat cat sa acoperim drijdia. Lasam la loc caldut sa creasca. ( zece min)

Galbenusurile le frecam spuma cu sarea si zaharul, apoi adaugam maiaua cu drojdie si faina. Framantam in jur de 20 de minute si adaugam si uleiul. Mai framantam cinci minute si apoi acoperim si lasam la crescut o ora la loc caldut.

Intindem foaia nu foarte subtire si facem placintele . Punem compozitia de branza si adunam marginile suprapunandu-le unele peste altele.

Unele gospodine din Moldova le aduna ca pe saculeti si le unesc apoi in partea de sus.

Compozitia de branza:

Se amesteca bine branza pentru umplutura cu zaharul coaja de citrice,  aromele si stafidele.

Se ung cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt se dau la cuptor 30-35 de minute la foc potrivit . Se pudreaza si se servesc caldeeeee!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Poale-n brau-0
Poale-n brau-1

COMENTARII (27)

Constelatialeu

Constelatialeu 1

24.03.2013, 21:45

Valeu, peste ce am dat aici,o bunatate...

Rux

Rux 1

24.03.2013, 22:33

Panacris

Panacris 1

21.09.2014, 11:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24