Poale'n brau

de Lavinia in Dulciuri, 26 Ian 2013 | 8048 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 150 g unt
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
  • 3 drojdii
  • 450 ml lapte caldut
  • 100 ml apa minerala calduta
  • faina cat cuprinde (cca. 1 kg)
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g stafide
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 150 g zahar
  • 2-3 linguri smantana
  • In plus:
  • 2-3 galbenusuri
  • 5-6 linguri lapte
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale'n brau:

Se face o maia din drojdie, apa minerala, 3 linguri de zahar si 3 de faina si se lasa la dospit 15-20 de minute. Separat se cerne faina si se amesteca cu sarea. Galbenusurile se freaca cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si coaja de portocala. Se face o adancitura in mijlocul fainii si se toarna maiaua, galbenusurile, laptele caldut, untul topit si racit si se framanta aluatul timp de 20 de minute. Se lasa aluatul la dospit la loc caldut acoperit cu un prosop pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam branza de vaci, galbenusurile, smantana si stafidele si omogenizam bine compozitia.

Intindem o foaie de aluat (cca 0.5 cm), taiem patrate si punem cate o lingura de umplutura in mijlocul fiecarui patrat. Impaturim fiecare patrat (ca pe plic) si le punem in tava tapetata cu folie/hartie de copt. Le ungem cu galbenus amestecat cu lapte si le introducem la cuptor pana se rumenesc frumos .

Le lasam putin sa se racoreasca si le servim pudrate cu zahar.

Sunt minunate. Pofta buna!


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Poale'n brau 200124
retete culinare - Poale'n brau 200125

COMENTARII (25)

Lavinia 1

27.01.2013, 11:04

multumesc

Satisfyyourcravings 1

27.01.2013, 14:33

De mult n-am mai mâncat! Arată minunat!

Lavinia 1

27.01.2013, 15:13

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S