Poale-n brau

de _Alina_ in Dulciuri, 2 Mar 2013 | 2939 vizualizari

 

M-am gandit ca poate v-o fi pofta de placinte! :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg faina (+100 g pentru framantat)
  • 3 galbenusuri
  • 130 g zahar tos
  • 150 ml ulei de palmier
  • Maia
  • 500 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie
  • 1 lg zahar
  • Umplutura
  • 800 g branza proaspata de vaci
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 60 g zahar
  • 50 g gris din grau
  • 1 lgt scortisoara macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

Aluat

1. Preparam maiaua dizolvand drojdia in laptele caldut, adaugam zaharul si cele 4 lg de faina si amestecam. Acoperim vasul  cu un prosop curat si lasam la crescut 15-20 min, intr-un loc ferit de curenti.

2. Amestecam galbenusurile cu zaharul si cu uleiul de palmier. 3. Inglobam maiaua si galbenusurile batute in faina si  framantam bine 10-15 min. Daca este cazul mai adaugam o mana de faina si o lingura de ulei la framantat. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit 1 h - 1h si 30 min.

Pentru umplutura, amestecam toate ingredientele bine.   

Asamblare:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Impartim aluatul in 2 bucati egale, formam cate un cilindru din fiecare si taiem felii cu o grosime de 3-4 cm.

3. Fiecare felie o rulam apoi o rasucim si formam un disc, pe care il vom intinde cu sucitorul. 

4. Punem cate o lingura de umplutura in centrul fiecarui disc.

5. Strangem apoi marginile discului, doua cate doua, apoi le alipim ca intr-un x.

6. Luam colturile opuse si le strangem la mijloc, unul peste altul.

7. Punem placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le lasam la dospit intr-un loc caldut si fara curenti 10-15 min, acoperite cu un propsop.

8. Le ungem cu oul amestecat cu lapte si cu o lg de zahar. Presaram deasupra zahar tos si le bagam la cuptor timp de 45-50 min.

S-aveti pofta!

ATENTIE!

1. Tineti maiaua si mai apoi aluatul la dospit intr-un loc cald, ferit de curenti.

2. Ingredientele folosite (faina, drojdie, etc.) trebuie sa fie la temperatura camerei.

 

 

 

TIPS-URI

1

La umplutura puteti adauga stafide si rom.

2

Daca nu aveti ulei de palmier puteti inlocui cu unt.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Poale-n brau 207923
retete culinare - Poale-n brau 207924
retete culinare - Poale-n brau 207925
retete culinare - Poale-n brau 207927
retete culinare - Poale-n brau 207928

COMENTARII (14)

adry88 1

02.03.2013, 17:58

gustoase

diaconta 1

02.03.2013, 22:15

bine te-ai gandit

diana_k 1

05.03.2013, 08:56

arata tare bine branzoaicele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S