Poale-n brau

de DulciuriSiNuNumai in Prajituri, 20 Apr 2013 | 7497 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 550-600 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de portocala
  • esenta vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza nesarata
  • 150-200 g zahar
  • 2 oua
  • un plic zahar vanilat
  • coaja portocala
  • stafide
  • Pentru uns:
  • un galbenus
  • 2 linguri de lapte
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

Intr-un pahar se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar.Se adauga doua linguri de lapte caldut si o jumatate de lingurita de faina si se lasa la fermentat pentru minim 10 minute. Este de preferat sa se lase paharul langa o sursa de caldura.
Atunci cand fac aluaturi eu folosesc mereu in bucatarie un termometru si incerc sa mentin o temperatura de 21.5 grade.

Odata cu trecerea timpului veti observa ca drojdia isi va mari volumul si la suprafata vor aparea mici bule de aer.  

Intre timp intr-o craticioara se pune pe foc mic zaharul si laptele. Se amesteca din cand in cand pana se dizolva zaharul.      

Intr-un bol se pune faina cernuta in prealabil de doua ori si sarea. In mijlocul gramezii de faina se face o gropita in care se toarna drojdia dospita. Se adauga ouale, coaja de portocala si 3 linguri esenta de vanilie. Se incorporeaza usor faina, adaugandu-se in fir subtire laptele caldut.    

Se framanta bine formandu-se un aluat. Pe masura ce se framanta se adauga cate un pic de ulei atunci cand aluatul se lipeste de mana si se framanta in continuare timp de 15-30 de minute. Eu am framantat aproximativ un sfert de ora. Se acopera bolul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit pentru 60 de minute.  

Intre timp se prepara umplutura amestecand branza rasa cu ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja de la o portocala. Cantitatea de zahar se stabileste in functie de preferinte. Eu am adaugat 200 g de zahar. Optional se adauga si stafide.  

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul se presara faina pe blatul de lucru si se intinde o foaie dreptunghiulara groasa de 0.5 cm. Se taie foaia in patratele cu latura de aproximativ 15 cm. 

In mijlocul fiecarui patrat se pune o lingura de umplutura si apoi se impatureste aducand colturile opuse ale patratului pana ajung la jumatatea umpluturii. Se repeta operatiunea cu colturile ramase si se preseaza astfel incat sa nu se dezlipeasca. Colturile nou formate le-am adus spre centru si astfel am obtinut o forma rotunda pentru poale-n brau. Astfel nu exista niciun risc ca umplutura sa iasa din aluat.  

Se aranjeaza bucatile in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut pentru inca o ora.  

Se ung poalele-n brau cu un amestec facut dintr-un galbenus si 2 linguri de lapte si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Daca vi se pare ca au o culoare aurie se pot acoperi cu o foaie de copt pentru a nu se arde la suprafata.  

Pufoase, fragede, aromate. Se pot presara cu zahar pudra. Sunt delicioase atat calde cat si reci.  

Pofta buna!    

 

TIPS-URI

1

Atunci cand fac aluaturi eu folosesc mereu in bucatarie un termometru si incerc sa mentin o temperatura de 21.5 grade.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Poale-n brau 221152
retete culinare - Poale-n brau 221153
retete culinare - Poale-n brau 221154
retete culinare - Poale-n brau 221155
retete culinare - Poale-n brau 221156
retete culinare - Poale-n brau 221157
retete culinare - Poale-n brau 221158

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

20.04.2013, 20:44

Rux 1

20.04.2013, 21:28

Arata groozav!

diaconta 1

20.04.2013, 22:23

Ce-mi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S