Poale-n brau

de noiinbucatarie in Prajituri, 11 Mar 2016 | 1322 vizualizari

 

Sunt foarte bune chiar si a 2-a zi aceste minunate poale-n brau. Reteta o gasiti si aici pe site-ul meu http://noiinbucatarie.ro/poale-n-brau/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
    • 1 kg de faina
    • 500 ml lapte
    • 4 galbenusuri
    • 100 ml ulei
    • 50 g unt sau margarina
    • 50 g drojdie proaspata
    • 120 g zahar
    • coaja rasa de la o portocala
    • un praf de sare.
    Ingrediente pentru umplutura:
    • 1 kg telemea de vaca
    • 2 oua
    • 4 linguri de gris
    • 1 esenta de rom
    • 100 g stafide
    • 5-6 linguri de zahar
    • 2 galbenusuri+2 linguri de lapte pentru uns deasupra
    • zahar pudra.
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

Punem faina toata intr-un bol mare. Laptele il incalzim putin, nu il fierbem. In laptele incalzit adaugam uleiul si untul topit, zaharul si drojdia si o dizolvam bine.

Turnam laptele usor peste faina si amestecam. Adaugam si galbenusurle, praful de sare si coaja rasa de la o portocala si framntam bine. Aluatul trebuie sa fie nelipicios si mai tare ca sa poata fi intins cu facaletul. Daca inca se lipeste de maini, mai adaugati faina.

Lasam la dospit la loc cald pentru 1 ora (eu l-am pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa). 

Intre timp, cat se dospeste aluatul, am pregatit compozitia de umplutura: dam telemeaua prin razatoare si amestecam cu ouale, grisul si zaharul. Adaugam si stafidele. Este de preferat sa aveti o branza nesarata. Daca este pea sarata, puteti adauga zahar mai mult.

Punem intr-un bol si galbenusurile pentru uns deasupra placintele si adaugam 2 linguri de lapte sa se dilueze putin.

Cand aluatul este dosptit, rupem o parte din el, presaram putina faina pe blatul de lucru si intindem foi din care taiem patrate ca cele din imagine. In mijlocul fiecarui patrat, punem cate 1 lingura din compozitia de branza si unim colturile in diagonala. Aducem si marginile care raman in centru sa nu iasa branza pe nicaieri la coacere.

Nu trebuie sa fie foate mari ca vor creste la cuptor.

Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.

 Cand sunt gata se pot pudra cu zahar pudra, in functie de preferinta.

 

 

TIPS-URI

1

Ies 35 de buc. din aceasta compozitie

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Poale-n brau 431828
retete culinare - Poale-n brau 431829
retete culinare - Poale-n brau 431830
retete culinare - Poale-n brau 431831
retete culinare - Poale-n brau 431832
retete culinare - Poale-n brau 431833
retete culinare - Poale-n brau 431834
retete culinare - Poale-n brau 431835
retete culinare - Poale-n brau 431836
retete culinare - Poale-n brau 431837
retete culinare - Poale-n brau 431838

COMENTARII (15)

noiinbucatarie 1

13.03.2016, 01:29

Multam!

Gherca Daniela 1

13.03.2016, 11:29

foarte, foarte bune!

noiinbucatarie 1

22.03.2016, 16:52

Merci!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D