Poale-n brau

de Oana in Dulciuri, 14 Dec 2016 | 15233 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • lapte caldut- 300 ml
  • unt topit- 60 gr
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • zahar- 80 gr
  • sare- 1/2 lingurita
  • coaja de lamaie si portocala- cate o lingurita
  • faina- 700 gr
  • drojdie proaspata- 25gr

Umplutura:

  • branza de vaci- 400- 500 gr
  • 3 linguri smantana grasa
  • zahar- 100 gr
  • oua- 2 buc
  • coaja rasa de lamaie
  • stafide inmuiate in esenta de rom - 100 gr

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou + 1 lingura de lapte
  • zahar brun- 2 linguri
  • + zahar pudra pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

  • Pentru aluat, dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca bine si lasa sa cresca 10 minute intr-un loc cald.
  • In castronul cu faina pune un praf de sare, coaja rasa de lamaie si portocala, oul intreg si cele doua galbenusuri si zaharul. Amesteca putin si pune laptele cu drojdia activata. Amesteca incet cu faina si pune si cate putin unt topit. Framanta cu mana, si mai adauga unt topit si incorporeaza bine toate ingredientele.
  • Pune faina pe masa si o rastoarna aluatul si framanta-l cam 10 minute, pana nu se mai lipeste de maini. E gata cand aluatul este elastic si pufos. Pune-l apoi intr-un castron uns cu putin ulei, acopera-l cu folie de plastic si lasa-l sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora.
  • Intre timp pregateste umplutura: amesteca branza de vaci bine scursa cu smantana, ouale si zaharul. Rade si niste coaja de lamaie si pune stafidele inmuiate in esenta de rom.
  • Dupa ce a crescut aluatul, imparte-l in doua si intinde pe rand cate o foaie dreptunghiulara, cam de jumatate de cm grosime. Tai-o in patrate, pune cate o lingura mare de umplutura in mijloc si adu capetele opuse spre interior. Lipestele bine, sa nu iasa branza in timpul coacerii.
  • Pune apoi branzoaicele intr-o tava cu hartie de copt, asaza-le la distanta una fata de cealalta si acopera-le cu un prosop curat pentru ca vor mai creaste inca 30 de minute. Iti vor iesi cam doua tavi, deci nu le inghesui.
  • Dupa ce au crescut, unge-le cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte si presara deasupra zaharul brun.
  • Trebuie sa stea in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute, pana se umfla si se rumenesc usor. Cand sunt gata, lasa-le sa se raceasca si presara zahar pudra deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

calinalin 1

20.12.2016, 11:34

cea ce vad eu aici sint brinzoaice nu poale-n briu. poalele-n briu sint cu aluat ca de piine cu brinza sarata amestecata cu galbenusuri, astea sint adevaratele poale-n briu

kytz 1

20.12.2016, 16:12

Rahela Velicu 1

14.11.2021, 09:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu branza