Poale-n brau moldovenesti

de maria_claudia in Dulciuri, 14 Sep 2010 | 6746 vizualizari

 

Sper sa nu se supere nimeni pe mine dar parerea mea este ca cele mai bune si mai reusite placinte poale-n brau se prepara in Falticeni(orasul meu natal)

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:
  • 1kg faina,
  • 3 oua,
  • 250gr zahar,
  • 200ml lapte,
  • 2 linguri smantana,
  • 50gr unt,
  • 100ml ulei,
  • o lingurita de sare,
  • coaja de lamaia rasa,
  • zahar vanilat,
  • 50gr drojdie.
  • Umplutura:
  • 1kg branza vaci,
  • 250gr zahar, 
  • 2 galbenuse si un ou intreg,
  • 2 linguri de smantana,
  • zahar vanilat si putina esenta de rom. 
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau moldovenesti:

Aluatul: faina se rastoarna intr-un lighenas, se face o gaura in mijloc,  se pune drojdia si se amesteca cu putina apa calda pana se dizolva, impreuna cu un pic de faina pana se formeaza maiaua.Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.Ouale frecate cu sarea, zaharul inmuiat in lapte, smantana, esenta si zaharul vanilat se rastoarna peste faina.Cand toate s-au omogenizat se pune untul topit, si incepem sa framantam adaugand treptat ulei. Se lasa la crescut cca. o ora, la loc caldut.

Pregatim umplutura: branza se da prin masina de tocat carne, apoi se amesteca cu zaharul, galbenusurile si oul, mirodeniile si smantana, pana se obtine o crema. Cand alutul a crescut se intinde o foaie de placinta mai groasa, se portioneaza in patrate si in centru fiecarui patrat se pune branza, se suprapun colturile opuse.Se aseaza fiecare placinta in tava unsa cu ulei,se lasa sa creasca in tava cca. 10-15 minute, apoi se ung cu un ou batut.Se presara mac dupa preferinta.Se lasa la cuptor 50 min. la temperatura mijlocie.

Cand placintele s-au rumenit frumos se scoate tava din cuptor si imediat se insiropeaza usor cu un sirop din 100ml apa, 2 linguri de zahar, o lingurita ulei si zahar vanilat.   

 

TIPS-URI

1

Daca vi se pare ca umplutura este prea moale adaugati o lingura de faina.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Poale-n brau moldovenesti 50939
retete culinare - Poale-n brau moldovenesti 50940

COMENTARII (9)

ionix 1

15.09.2010, 09:53

sunt de acord ca in Falticeni sunt cele mai bune poale-n brau mama ne facea cand eram mici, mi-e tare dor de-o poala

Sylvia 1

17.09.2010, 11:21

Excelent arata, nota maxima

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D