Pogacele

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2012 | 4399 vizualizari

 

Reteta am luat-o de pe blogul lui Laura Laurentiu.A iesit ceva deosebit,merita sa incercati si voi reteta, sigur o sa o repetati.

 

INGREDIENTE

  • 550g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 ou
  • 2 linguri untura de porc(rece nu topita)
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare

PASTA DE JUMARI

  • 250 g jumari 
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele:

Jumarile se dau prin masina de carne cu ciurul mijlociu.Se amesteca cu sare si piper dupa gust.Eu le-am macinat cu robotul de bucatarie si a fost foarte bine dar erau scoase atunci din congelator.

Se face maiaua intr-o cana din zahar,drojdie,2 linguri de faina si putin lapte caldut.Se lasa la dospit 10 minute.

Intr-un lighean se freaca untura cu faina pana capata un aspect nisipos.Se face un loc in mijloc in care se toarna maiaua si se adauga putin cate putin din laptele caldut in care am batut oul intreg.Se pune si lingurita de sare.Se framanta pana obtinem un aluat neted ceva mai consistent decat aluatul de cozonac.

Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se lucreaza pe o pelicula fina de ulei.Aluatul se intinde dreptunghiular cu o grosime de 8 mm.

Pasta de jumari se poate pune in prima tura,se impacheteaza si se da la rece 30 minute.Eu am impartit pasta in doua parti si am impachetat de doua ori cu pasta de jumari si o data fara nimic.

Se intinde pe foaie o jumatate de portie de jumari si se impacheteaza.Se aduc marginile foii spre interior,apoi se pliaza in doua pe linia de imbinare.Apoi se indoaie in doua.Eu am pus aluatul pe o farfurie si l-am pus in congelator 20 minute.Am repetat inca de doua ori procedeul doar ca a treia oara nu am mai pus pasta de jumari.Se da si a treia oara la congelator si dupa 20 minute se scoate,se intinde o foaie de 5-7 mm si se taie cu grija cerculete cu un pahar.

Resturile de aluat ramase le-am intins din nou cu sucitorul si am facut saleuri delicioase.

Pogacelele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la dospit inca 30 minute.

Se ung cu galbenus,se presara cu chimen si se dau la cuptor 15-20 minute pana se rumenesc frumos.

Trebuie sa aveti grija sa nu ungeti marginile pogacelelor ca nu mai cresc.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pogacele 139478
retete culinare - Pogacele 139479
retete culinare - Pogacele 139480
retete culinare - Pogacele 139481
retete culinare - Pogacele 139482
retete culinare - Pogacele 139483
retete culinare - Pogacele 139484
retete culinare - Pogacele 139485
retete culinare - Pogacele 139486
retete culinare - Pogacele 139487

COMENTARII (18)

nadina73 1

04.01.2012, 13:51

imi plac tare mult...............dar nu am jumari

nadiuta123 1

03.02.2012, 16:27

bun bun bun aduceti porcu eu fac jumari

mena29 1

18.08.2015, 21:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D