Pogacele cu cascaval

de Hutzanca in Aperitive / Garnituri, 6 Oct 2009 | 8120 vizualizari

 

Un fel de pateuri dar fara umputura,se fac usor si repede,sunt foarte gustoase si hranitoare!

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina
  • 250 g cas de oaie sau cascaval
  • unt pt uns tava
  • 500g faina
  • seminte de pin sau fistic macinat mai mare
  • 2 galbenusuri de ou
  • chimen
Portii: 24
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu cascaval:

Margarina se bate spuma,se adauga casul de oaie framantat sau cascavalul si se framanta bine pana se obtine un amestec moale.Cuptorul se incalzeste la 200 grade,se ung doua tavi cu unt.faina si boabele de pin sau fistic se aduga la acest amestec si se framanta un aluat elastic si taricel.Se intinde aluatul cam la 1 cm grosime,se taie cu o forma rotunda pana se epuizeaza tot aluatul.Fiecare cerculet se indoaie in doua si se aseaza in tava unsa.Galbenusurile se bat cu furculita,se ung pogacile,si pe deasupra se presara chimen.Se coc aproximativ 25 de minute,pana se rumenesc.Sunt foarte bune servite caldute.

 

COMENTARII (3)

melek 1

09.10.2010, 18:24

sunt delicioase...am mancat la niste prieteni turci...nu am cerut reteta, dar am urmat-o pe a ta.cu siguranta am gresit undeva(am pus unt si nu margarina) ca mi-a iesit un aluat fraged si ca forma nu au iesit la fel, nu au crescut .......sau poate ai uitat tu vre-un ingredient?...oricum, mltumesc mult pt reteta....

Hutzanca 1

17.11.2010, 21:39

Melek,de uitat nu am uitat nici un ingredient,cine stie ce s-a intamplat?Drept sa spun nici mie nu-mi ies mereu stralucite.Depinde si de calitatea glutenului din faina si de caldura din cuptor...

elena1988 1

04.03.2011, 09:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!