Pogacele cu cascaval si fulgi de migdale/chilli

de deliciousflavours in Aperitive / Garnituri, 21 Mai 2012 | 3938 vizualizari

 

Declar tare si hotarat: SUNT CELE MAI BUNE POGACELE, EVER!!! :)) Nu ma credeti??? Pai atunci nu va ramane decat sa incercati si voi aceasta reteta, ca eu nu va dau....Na bine fie, dar numai cate una pentru fiecare si numai pentru ca e inceput de saptamana :P
Pupici!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 300 gr unt/margarina
  • 100 gr cascaval ras
  • 2 lingurite sare
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita zahar
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1 albus
  • fulgi de migdale
  • fulgi de chilli
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu cascaval si fulgi de migdale/chilli:

Punem intr-un vas faina, margarina si framantam putin, adaugam si cascavalul ras si sarea. In smantana pentru frisca (rece) adaugam drojdia sfaramata, zaharul si galbenusurile. Turnam peste compozitia de faina si continuam sa framantam pana obtinem un aluat omogen. Daca este nevoie mai adaugam putin lapte.  Intindem aluatul intr-o foaie de aprox 2 cm  impaturam in 2, repeteam procedeul (intindem, impaturam in 2), invelim in folie alimentara si dam la frigider intre 10-12 ore. Eu de regula pregatesc aluatul seara si a doua zi le coc.

Scoatem aluatul din frigider, intindem, impaturam in 2, repetam procedeul si intindem aluatul pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de aproximativ 2 cm grosime. Ungem intreaga suprafata cu albus de ou, batut putin cu furculita, presaram fulgi de chilli si de migdale dupa care decupam cu o forma patrata sau rotunda. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu le-am asezat foarte aproape unele de altele, pentru ca ele sa creasca in sus si nu in lateral. Introducem tava in cuptorul preincalzit circa 25-30 minute, pana se rumenesc la suprafata.

Daca ati lasat aluatul suficient de gros (cel putin de 2 cm grosime) veti vedea ce frumos se inalta pogacelele.

Hmmm....ce bine miros...sunt bune rau, dragii mei! 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu cascaval si fulgi de migdale/chilli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

deliciousflavours 1

22.05.2012, 14:52

medioto draga, pacat ca doar virtual te pot servi

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:16

buneeeee

deliciousflavours 1

23.05.2012, 13:24

multumesc mamaie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu somon si zucchini