Pogacele cu jumari

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 16 Feb 2011 | 2986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 25 g drojdie proaspata,
  • 1 lgt zahar,
  • 250 ml lapte caldut,
  • 600 g faina,
  • 1 ou,
  • 1 lgt sare,
  • 2 lg untura,
  • 1 lg smantana
  • Pasta de jumari :
  • 250 g jumari macinate,
  • sare,
  • piper
  • Uns deasupra :
  • 1 ou
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

Ptr.aluat : frecam drojdia cu zaharul si amestecam cu laptele caldut ;lasam la dospit cam 15 minute, apoi o amestecam cu celelalte ingrediente din lista si framanatam bine; daca cumva aluatul e prea gros mai putem adauga lapte caldut si framanatam pana obtinem un aluat elastic care nu se prinde de maini; lasam la dospit 30 minute.

Intindem aluatul in forma de dreptunghi si il ungem cu pasta de jumeri apoi impaturim astfel: lateralele mai lungi le aducem spre centru iar marginile ramase le punem una peste cealalta formand un pachetel pe care il invelim intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 minute; repetam intindere aluat-impaturire aluat de inca 2 ori.

La final intindem aluatul de grosimea unui deget si decupam cu o forma rotunda(eu am avut o forma rotunda cu diametrul de 6 cm si mi-au iesit 32 bucati).asezam pogacelele obtinute intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, la distanta mica una de cealalata si mai lasam 20 de minute sa stea, apoi le ungem cu oul batut si dam la cuptor. Cine doreste poate presara deasupra susan, chimen, mac etc.

Ptr.pasta de jumeri :  amestecam ingredientele

 

RETETA IN IMAGINI

Pogacele cu jumari-0
Pogacele cu jumari-1
Pogacele cu jumari-2

COMENTARII (19)

Pasiune pentru bucatarie

Pasiune pentru bucatarie 1

16.02.2011, 15:16

am si eu niste jumari,poate incerc reteta

miremirc

miremirc 1

16.02.2011, 22:00

sunt f bune;pacat ca ies atat de putine bucati

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 22:33

foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!