Pogacele cu jumari

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2011 | 4748 vizualizari

 

Delicioase pentru mic dejun ori cina, impreuna cu un pahar de lapte, sau rontaite simple ca si gustare…

 

INGREDIENTE

  • Aluat  
  • 250ml lapte
  • 1 ou (batut putin cu furculita)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri untura topita
  • 600g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  •   Umplutura  
  • 300g pasta de jumari
  • 1 lingurita chimion, macinat grosier
  • 1 ou pentru uns

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

Am pus ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata mai sus si am setat-o pe programul de framantat si dospit.

Intre timp, am amestecat pasta de jumari( cumparata din comert)cu  lingurita de chimion si am impartit amestecul in trei. Separat intr-un bol, am batut oul pentru uns deasupra.

Cand aluatul a fost gata, l-am intins pe planseta infainata, am intins peste el o parte din jumari, l-am inpachetat si l-am dat la frigider, pentru 1h. Am repetat operatiunea inca de doua ori. La final, am decupat cu un pahar rondele de aluat  le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Cu o pensula, am uns rondelele cu ou, am presarat putin chimion si le-am copt cam 20’, la foc mediu.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mamaieelena 1

25.02.2011, 18:37

f bune imi plac f mult

mirela0911 1

25.02.2011, 19:19

ce-mi plac, eu cu iaurt le-as papa

Gabri 1

12.01.2015, 03:14

Foarte aspectos si sigur gustos.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gustare rustica