Pogacele cu jumari

de lacrimioara in Aperitive / Garnituri, 8 Mar 2011 | 2475 vizualizari

 

La multi ani fetelor de 8 martie multa fericire si tot ce va doriti sa se implineasca,daca toata lumea a facut de ziua noastra a femeilor prajitura sau tort eu am facut ceva sarat ca acum 2 zile am avut praji si prea multa nu e buna pentru silueta

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina,
  • 80 grame untura,
  • 1 galbenus de ou,
  • 25 grame de drojdie,
  • 1 pahar cu smantana,
  • 50 ml lapte.
  • Umplutura:
  • 250 jumari,
  • sare,
  • piper,
  • chimen.
  • 1ou pt uns deasupra.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

Faina se amesteca cu untura,smantana, o lingurita sare, galbenusul, drojdia dospita in lapte. Framantam pana devine un aluat elastic, daca e nevoie  se mai adauga cateva linguri de lapte, sa nu iasa prea tare aluatul. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Jumarile se dau prin masina de tocat carne sau robot, se faramiteaza impreuna cu chimen si piper dupa gust. Dupa ce aluatul a dospit il luam si il intindem si adaugam o cantitate de umplutura, adica jumari si intindem pe toata suprafata. Rulam si lasam cam 20 minute sa stea dupa care facem si a doua oara si a treia  adica de trei ori. Tot asa puneti o cantitate de umputura incat sa va ajunga de 3 ori.

Dupa ce am terminat cu asta intindem din nou  o foaie mai groasa si taiem cu paharul sau cu ce vrem, eu am taiat cu paharul, le punem in tava. Le mai lasam sa stea 15 minute pana se incalzeste cuptorul, dupa care le ungem cu un ou batut si presaram chimen si sare. Le bagam la cuptor 20-25 minute pana se rumenesc. Mie imi plac reci si cred ca asa sunt mai bune.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pogacele cu jumari 90239
retete culinare - Pogacele cu jumari 90240
retete culinare - Pogacele cu jumari 90241
retete culinare - Pogacele cu jumari 90242

COMENTARII (29)

mirela0911 1

15.03.2011, 22:10

La multi ani cu multe bucurii si impliniri

cismaru_nicoleta 1

15.03.2011, 22:37

La muti ani sanatosi si fericiti

danakarin 1

09.10.2011, 15:22

Asta e o reteta care ma intereseaza teribil, pt ca ultima oara cind am facut-o n-a iesit nimica, a trebuit s-o arunc. Deci te rog sa-mi spui: imparti pasta de jumari in 3 si de fiecare data incorporezi o parte in aluat? Prima data rulezi si apoi intinzi foaia?
Multzumesc in avans daca ai timp sa raspunzi si multzumesc ca ai remarcat prajitura mea cu prune.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S