Pogacele cu jumari

de lacrimioara in Aperitive / Garnituri, 8 Mar 2011 | 5523 vizualizari

 

La multi ani fetelor de 8 martie multa fericire si tot ce va doriti sa se implineasca,daca toata lumea a facut de ziua noastra a femeilor prajitura sau tort eu am facut ceva sarat ca acum 2 zile am avut praji si prea multa nu e buna pentru silueta

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina,
  • 80 grame untura,
  • 1 galbenus de ou,
  • 25 grame de drojdie,
  • 1 pahar cu smantana,
  • 50 ml lapte.
  • Umplutura:
  • 250 jumari,
  • sare,
  • piper,
  • chimen.
  • 1ou pt uns deasupra.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

Faina se amesteca cu untura,smantana, o lingurita sare, galbenusul, drojdia dospita in lapte. Framantam pana devine un aluat elastic, daca e nevoie  se mai adauga cateva linguri de lapte, sa nu iasa prea tare aluatul. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Jumarile se dau prin masina de tocat carne sau robot, se faramiteaza impreuna cu chimen si piper dupa gust. Dupa ce aluatul a dospit il luam si il intindem si adaugam o cantitate de umplutura, adica jumari si intindem pe toata suprafata. Rulam si lasam cam 20 minute sa stea dupa care facem si a doua oara si a treia  adica de trei ori. Tot asa puneti o cantitate de umputura incat sa va ajunga de 3 ori.

Dupa ce am terminat cu asta intindem din nou  o foaie mai groasa si taiem cu paharul sau cu ce vrem, eu am taiat cu paharul, le punem in tava. Le mai lasam sa stea 15 minute pana se incalzeste cuptorul, dupa care le ungem cu un ou batut si presaram chimen si sare. Le bagam la cuptor 20-25 minute pana se rumenesc. Mie imi plac reci si cred ca asa sunt mai bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mirela0911 1

15.03.2011, 22:10

La multi ani cu multe bucurii si impliniri

cismaru_nicoleta 1

15.03.2011, 22:37

La muti ani sanatosi si fericiti

danakarin 1

09.10.2011, 15:22

Asta e o reteta care ma intereseaza teribil, pt ca ultima oara cind am facut-o n-a iesit nimica, a trebuit s-o arunc. Deci te rog sa-mi spui: imparti pasta de jumari in 3 si de fiecare data incorporezi o parte in aluat? Prima data rulezi si apoi intinzi foaia?
Multzumesc in avans daca ai timp sa raspunzi si multzumesc ca ai remarcat prajitura mea cu prune.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pasta de ton