Pogacele cu jumari

de ionela2682 in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2011 | 7355 vizualizari

 

Reteta Laurei Laurentiu....cu care m-am inscris la concursul organizat pe blogul dansei.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 ou
  • 2 lg untura rece
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lg zahar
  • 1 lg sare
  • Pentru pasta de jumari
  • 250g jumari+2 lg untura tare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

-am amestecat totul in robotul de bucatarie pana am obtinut un aluat omogen

-am acoperit aluatul su un servet si am lasat sa se odihneasca pana si-a dublat volumul

-intre timp ne ocupam de jumari pe care deoarece eu le aveam proaspete a trebuit sa le topesc

-dupa ce s-au racit se baga in robotul de bucatarie sa se marunteasca ,se amesteca cu 2 lg untura tare ,(se pot trece prin masina de tocat carne.) -dupa ce aluatul a crescut suficient se intinde pe masa uleiata in foaie dreptunghiulara cu grosimea de aproximativ 8 mm si se unge cu compozitia de jumari  

-se executa urmatoarea impaturire:vezi foto=>  

-se infoliaza si se da la rece pentru 30 min -se efectueaza aceasta impaturire de inca 2 ori

-se intinde o foaie groasa de 7-8 mm si se decupeaza cu ajutorul unui pahar,se pun in tava cu hartie de copt si se lasa la temperatura camerei pana cresc putin,se ung cu ou

-se dau la cuptor pana se rumenesc frumos cam 20 min


 

RETETA IN IMAGINI

Pogacele cu jumari-0
Pogacele cu jumari-1
Pogacele cu jumari-2
Pogacele cu jumari-3
Pogacele cu jumari-4
Pogacele cu jumari-5
Pogacele cu jumari-6
Pogacele cu jumari-7
Pogacele cu jumari-8
Pogacele cu jumari-9
Pogacele cu jumari-10

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

19.05.2011, 16:23

ionela2682 1

20.05.2011, 13:54

miremirc

marcela1979 1

21.04.2016, 15:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04