Pogacele cu jumari

de -Miti- in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2012 | 2031 vizualizari

 

Daca ati terminat pogacelele Ancutai,va aduc si eu o portie.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina,cernuta
  • 130 ml lapte caldut
  • 50 ml de ulei vegetal
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 cub de drojdie proaspata (25 gr)
  • 1 galbenus de ou
  • 200 gr jumari
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita chimen pisat
  • 1 albus de la ou (ptr uns)
  • chimen pisat, sare,piper ptr deasupra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

In laptele caldut se adauga drojdia si zaharul.Se lasa deoparte 5 minute,apoi se adauga faina,uleiul ,sarea si galbenusul de ou si se framanta un aluat elastic. Se pune aluatul deoparte, intr-un loc ferit de curent (eu il pun in cuptorul cu microunde).

Intre timp facem pasta cu jumari,dam prin robot jumarile si le condimentam cu sare,piper si chimen.

Dupa ce aluatul s-a dublat ca volum.intindem pe o suprafata de lucru pe care am presarat faina o foaie de 1 cm. Se intinde o treime din pasta de jumari si se impatureste de doua ori. Intindem iar foaia si adaugam inca o treime si iar o impaturim. Mai repetam operatia inca o data.

Intindem o foaie de 1 cm si taiem pogacele cu o forma rotunda de fursecuri sau cu un pahar.

Punem pogacelele in tava si le lasam inca 15 minute sa creasca.

Ungem fiecare pogacea cu albus de ou batut si presaram sare,piper si chimen macinat.

Introducem tava in cuptorul preincalzit si le coacem cam 25 de minute sau pana cand se rumenesc deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

Pogacele cu jumari-0
Pogacele cu jumari-1
Pogacele cu jumari-2

COMENTARII (18)

adry88

adry88 1

23.04.2012, 10:59

bune

MonaMimi

MonaMimi 1

23.04.2012, 19:20

bune imi place mult

Sim0na

Sim0na 1

24.04.2012, 20:13

Am venit sa fur una!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!