Pogacele cu jumari

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2012 | 4136 vizualizari

 

Daca ati terminat pogacelele Ancutai,va aduc si eu o portie.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina,cernuta
  • 130 ml lapte caldut
  • 50 ml de ulei vegetal
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 cub de drojdie proaspata (25 gr)
  • 1 galbenus de ou
  • 200 gr jumari
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita chimen pisat
  • 1 albus de la ou (ptr uns)
  • chimen pisat, sare,piper ptr deasupra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

In laptele caldut se adauga drojdia si zaharul.Se lasa deoparte 5 minute,apoi se adauga faina,uleiul ,sarea si galbenusul de ou si se framanta un aluat elastic. Se pune aluatul deoparte, intr-un loc ferit de curent (eu il pun in cuptorul cu microunde).

Intre timp facem pasta cu jumari,dam prin robot jumarile si le condimentam cu sare,piper si chimen.

Dupa ce aluatul s-a dublat ca volum.intindem pe o suprafata de lucru pe care am presarat faina o foaie de 1 cm. Se intinde o treime din pasta de jumari si se impatureste de doua ori. Intindem iar foaia si adaugam inca o treime si iar o impaturim. Mai repetam operatia inca o data.

Intindem o foaie de 1 cm si taiem pogacele cu o forma rotunda de fursecuri sau cu un pahar.

Punem pogacelele in tava si le lasam inca 15 minute sa creasca.

Ungem fiecare pogacea cu albus de ou batut si presaram sare,piper si chimen macinat.

Introducem tava in cuptorul preincalzit si le coacem cam 25 de minute sau pana cand se rumenesc deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

adry88 1

23.04.2012, 10:59

bune

MonaMimi 1

23.04.2012, 19:20

bune imi place mult

Sim0na 1

24.04.2012, 20:13

Am venit sa fur una!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu sunca presata si cascaval, la aparatul de gofre