Pogacele cu jumari afumate, praz si usturoi

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 27 Dec 2010 | 6277 vizualizari

 

o bunatate si se potrivesc de minune pe ger si zapada! la noi nige iar si eu mananc aceste minunate pogacele alaturi de un paharel... merge si vin si bere la ele! :)

 

INGREDIENTE

  • 2 pumni de jumarele crocante cu carnita usor afumate
  • 450 g faina cu aproximatei, daca mai trebuyie mai adaugati
  • 1/2 cutie mica de smantana 12% grasime Napolact
  • 80 g margarina/unt/untura
  • piper cu lamaie -rasnita Kotanyi
  • 3 graunti de usturoi
  • 1 fir de praz
  • 1 /2 ceapa mica
  • sare
  • 1 praf de condiment pt.porc kotanyi
  • 25 g drajdie proaspata
  • putina apa calduta
  • 1 varf lingurita zahar
  • chimne
  • 3 galbenusuri
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari afumate, praz si usturoi:

Drojdia proaspata se inmoaie in putina apa calduta cu zahar si apoi se adauga alaturi de celelate ingrediente faina, untura/margarina, galbenusurile, smantana.Se amesteca bine si se face un aluat pufos ce se va izbi de cateva ori de masa, se mai framanta un pic cu manile curate si apoi se lasa sa se dospeasca cam o ora la cald.

Apoi se intinde cu sucitorul manjit de faina sa nu se lipeasca o foaie subtire cam de jumatate de centimetru si apoi se pregateste pasata de jumari.Tocam inatai jumarelele cu cutitul bucati mici, apoi le pasam bine cu un bvlender de mana , adaugam tocatura de praz, ceapa si usturoi putin calite in tigaie sa se inmoaie si apoi rasnim piperul cu lamaie, dam un praf de condiment de Porc kotanyi si amestecam totul.

Pasta obtinuta se intinde peste aluat, apoi se impatureste ca un sul si se taie cu gura paharului.Se presara chimen, se coc la cuptor pe ambele parti si se servesc caldute sau reci, eu le prefer reci cu bere sau vin.Din putin aluat ramas am facut cateva si cu branza si pentru micute si foarte tare le-au placut!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari afumate, praz si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Batata bi kezbera