Pogacele cu jumeri 2

de diana_k in Aperitive / Garnituri, 30 Ian 2014 | 3457 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 600g de faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 100g untura de porc rece
  • 200 ml. de lapte caldut
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • pasta de jumari:
  • 300 g de jumari macinati sare piper pentru uns: 1 ou batut
  • chimion
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumeri 2:

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Se lasa sa creasca timp de vreo 10 minute.
Faina se cerne si se freaca intre palme cu untura, se face o groapa in mijloc si se toarna drojdia dospita, Se amesteca putin, se adauga oul, sarea si restul de lapte. Aluatul se framanta bine si se lasa la crescut. Trebuie sa fie un aluat neted si mai indesat.
 Eu am folosit masina de paine pentru preparea aluatului.

Pentru pasta de jumeri, se macina jumerele, se amesteca cu sare si piper dupa gust.

Dupa ce aluatul a crescut se rastoarna pe masa, se intinde o foaie dreptunghiulara groasa de aproape 1cm. Se unge foaia pe trei sferturi cu pasta de jumeri.
Se impatureste in trei aducand prima data partea neunsa in mijloc, apoi cealalta parte, cea unsa spre mijloc.

Urmeaza a doua impaturire: aducem parte de sus peste cea din mijloc,apoi partea de jos peste prima.

Se lasa sa se odihneasca 20 de minute la rece, apoi se intinde usor, fara a apasa tare pentru a nu deforma straturile.
Se decupeaza pogacelele cu o forma rotunda si se aseaza in tava.
Se inteapa cu furculita si se lasa la crescut 15-20 de minute, se ung cu ou, se presara chimion.....eu nu am pus pentru ca nu le place la copii :(
Se introduc in cuptorul incalzit la 180 de grade. Se coc pana se rumenesc frumos.

TIPS-URI

1

nu le tineti in cuptor mai mult decat este necesar pentru ca vor iesi uscacioasnu

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumeri 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

simona72 1

30.01.2014, 13:24

N-am mai mancat de mult tare..sunt super!!

diaconta 1

30.01.2014, 22:40

numa' bune de dieta

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 23:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la microunde