Pogăcele cu telemea

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2014 | 2442 vizualizari

 

Reţeta am găsit-o pe blogul Adinei Ciocalău ,,www.mitinitta.blogspot.com,,căreia îi mulţumesc. E o reţetă simplă şi foarte gustoasă. Doar că mie nu mi-au crescut aşa de mult ca originalele. Uneori mai dau vina şi pe cuptor. Să le încercaţi!

 

INGREDIENTE

  • 350 g făină
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 lgţă zahăr
  • 1 lgţă sare
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1 gălbenuş
  • 250 g telemea
  • 3 linguri smântână de gătit
  • piper
  • mărar
  • extra cca.100 g făină
  • Pentru uns :
  • 1 albuş bătut spumă
  • brânză rasă fin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogăcele cu telemea:

Se prepară aluatul : într-un castron încăpător se zdrobeşte drojdia, iar deasupra se toarnă laptele călduţ Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 5 minute,după care se adaugă făina cernută, sarea, zahărul, uleiul şi gălbenuşul. Se frământă aluatul şi se lasă la crescut.

Se prepară umplutura : se rade fin telemeaua şi se amestecă cu smântâna lichidă, piper şi mărar.

Aluatul crescut se întinde în foaie groasă  pe masa înfăinată , se întinde jumătate din umplutură, apoi se împachetează de două ori, apoi se întinde din nou cu sucitorul şi se pune ce-alaltă jumătate de umplutură repetând procedeul de împachetare. Dacă foaia a crăpat la întins şi a ieşit umplutura, se mai adaugă puţină făină şi se mai frământă un pic. Se întinde foaia de 1 cm şi se taie sub forma dorită.

Se tapetează tava de aragaz cu hârtie de copt, apoi se pun pogăcelele la crescut unele lângă altele pentru 15 minute. Se ung cu albuş bătut , deasupra se presară brânza rasă şi se dă tava la cuptorul preîncălzit pentru cca.25 -30 de minute.

Poftă bună!

PS. Eu am modificat puţin cantităţile unor ingrediente faţă de reţeta originală.

 

COMENTARII (17)

Dana_Retetegg 1

19.01.2014, 15:37

merisor 1

19.01.2014, 17:52

Ce bune!

madi_marin 1

19.01.2014, 18:37

fetele, ma bucur ca va plac!
@ Ina... evident! pe cel de anul trecut l-a chemat Cozonac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29