Pogaci cu jumari

de delia64 in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2014 | 3938 vizualizari

 

Dupa sarbatorile de iarna din jumarile ramase fac pogacele . Mamei mele -i plac tare mult si se bucura de fiecare data cand fac pogacele .

 

INGREDIENTE

  • 800 gr .faina
  • 2 oua
  • 400ml .lapte
  • o ceasca apa
  • 4 linguri untura de porc
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 400 gr. jumari macinate
  • chimion
  • 1 ou pentru uns
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogaci cu jumari:

Dizolvam drojdia intr-o ceasca cu apa calduta si o lingura zahar tos .

Se cerne faina si se amesteca cu drojdia crescuta , 2 oua , untura ,si sarea .

Framantam aluatul adaugand din cand in cand laptele caldut .

Cand aluatul se desprinde de mana si apar basicute  se acopera cu un prosop si se lasa la dospit la loc caldut pana cand isi dubleaza volumul .

Intre timp macinam jumarile  si le condimentam cu sare si piper dupa gust .

Se intinde aluatul pe o planseta dandu-i  forma dreptunghiulara .

Ungem foaia cu jumarile macinate si impaturim  aluatul  cu se vede in imagini .

Dam aluatul la rece pentru 15 minute .

Intindem foaia si decupam pogacelele , le asezam in tava si le ungem cu oul batut si presaram cu chimion .

Incalzim cuptorul la 180 de grade si introducem tava pana cand se rumenesc pogacelele .

 

TIPS-URI

1

Se poate razui cascaval peste pogacele .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogaci cu jumari" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu jumari