Poienita cu ciuperci

de Adinacarla in Salate, 27 Ian 2010 | 2085 vizualizari

 

Asa mult mi-a placut aceasta reteta incat va fi mult timp de acum in colo prezenta in meniurile de aniversari si sarbatori din familia mea...

 

INGREDIENTE

  • 300 g ciuperci
  • 3 cartofi
  • 3 morcovi
  • 100 g cascaval
  • 1/2 piept de pui
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 castraveti murati
  • maioneza, dupa gust
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poienita cu ciuperci:

Pieptul de pui se pune la fiert impreuna cu radacinoasele. In timpul fierberii se condimenteaza dupa dorinta. Eu am pus sare, piper.

Dupa ce-au fiert se lasa la racit.

Intre timp marinam ciupercile. Se pun la fiert in jumatate de pahar cu apa, o lingura de otet si 2 linguri de ulei. Cand incepe sa fiarba se adauga o lingurita de piper boabe, o foaie de dafin si sare dupa gust. Se mai lasa pe foc, la foc moderat, inca 5 minute apoi se lasa la racit.

Cartofii, morcovul, radacina de patrunjel si cascavalul se rad pe razatoarea cu ochiuri mari, in vase separate. Pieptul de pui si castravetii se taie marunt. Eu le-am robotit. :) Verdeata si ceapa verde se taie marunt.

Se tapeteaza un vas cu folie alimentara. Se pun ciupercile cu palariile in jos, acoperind tot fundul vasului. Verdeata tocata se presara deasupra ciupercilor. Apoi se aseaza un strat de cartofi, presand bine cu mana. Se unge un strat de maioneza. Se aseaza morcovul ras, apoi cascavalul. Se unge din nou cu maioneza. Urmeaza apoi un strat de carne si unul de castraveti murati si un ultim strat de maioneza. Se acopera cu folie si se da la rece. Eu am tinut peste noapte la frigider.

Platoul pe care va fi servita salata se pune peste vasul in care a fost "construita" si se ratoarna cu o miscare ferma.

by Miha

 

COMENTARII (4)

rivka 1

27.01.2010, 22:13

ooo ai facut-o pana la urma si tu! foarte draguta arata...

Miha 1

27.01.2010, 22:36

Felicitari!
Asa-i ca e cea mai tare salata?

mihaelar63 1

27.01.2010, 22:48

asta e un preparat din categoria -lasa masca musafirii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D