Poienita cu ciuperci

de susu in Salate, 28 Feb 2010 | 7637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •   1 cutie ciuperci intregi
  • 2-3 cartofi
  • 2-3 morcovi
  • 2 oua
  • 100 g cascaval
  • o jumatate de piept de pui fiert/copt
  • 1 legatura de patrunjel + 1 de marar
  • 2-3 fire ceapa verde
  • maioneza
  • castraveti murati
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poienita cu ciuperci:

Se fierb cartofii, morcovii si ouale. Dupa ce s-au racit, se rad prin razatoarea cu ochiuri mari, in vase separate. Se rade si cascavalul separat. Pieptul de pui se taie bucatele mici. Verdeata si ceapa se taie marunt.
Se tapeteaza un vas cu folie alimentara. Se pun ciupercile cu palariile in jos, acoperind tot fundul vasului. Se pune verdeata tocata deasupra ciupercilorsi un pic de maioneza ca sa aiba priza.
Apoi se aseaza stratul de cartofi, indesind cu mina. Se unge cu maioneza. Se aseaza morcovul ras, apoi cascavalul. Se unge din nou cu maioneza. Ouale rase impreuna cu carnea se amesteca cu maioneza si se aseaza ca ultim strat. In maioneza la fiecare strat se pot pune castraveti murati taiati fin. Se acopera cu folie si se da la rece pentru vreo ora. Apoi se rastoarna pe platou.
Observatie: salata e mai aspectuoasa atunci cind ciupercile sint mai micute Ciupercile se pot stropi cu zeama de lamaie sa nu se inchida la culoare


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Poienita cu ciuperci 19797
retete culinare - Poienita cu ciuperci 19799

COMENTARII (12)

ela 1

27.03.2010, 23:36

la cum arata,as manca toata farfuria

adasev12 1

28.09.2010, 11:58

eeeee....da!!! cu piept d epui....alta treaba!!! super! 5
aspectul...jos palaria!!!!

babi5 1

18.12.2014, 10:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D