Poienita cu ciuperci

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 9 Aug 2010 | 4546 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan ciuperci intregi( cautati sa fie ciupercile cu palariile cit mai mari)
  • 3 cartofi
  • 2-3 morcovi
  • 2 oua fierte
  • 100 g cascaval
  • 1 piept de pui mic
  • 1 legatura patrunjel verde cret( hasmatuchi)
  • 150 g maioneza
  • salata verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poienita cu ciuperci:

Morcovii, pieptul si cartofii se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce au fiert si s-au racit se dau pe razatoarea cu gauri mari, punandu-se in castronase separate, fiecare.Se rade si cascavalul si ouale si se pun fiecare separat. Pieptul se taie cubulete.

Intr-o oala se pune folie peste care se aseaza ciupercile cu palaria in jos.Se pune verdeata intre ciuperci apoi un strat de cartofi rasi.Se niveleaza cu dosul lingurii si se preseaza putin.Se condimenteaza cu sare si piper, apoi adaugam 50 g din maioneza .Urmeaza in ordine morcovii rasi,cascavalul si alte 50 g maioneza.

Ouale rase se amesteca cu pieptul si maioneza ramasa se condimenteaza si se pune ultimul strat peste care strangem marginile foliei de staniol. Punem salata la rece pentru citeva ore.

Cind o scoatem de la frigider desfacem folia si asezam salata pe un strat de frunze de salata verde , rasturnand oala cu susul in jos.Scoatem folia ramasa si ornam daca mai e cazul cu verdeata.

Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Poienita cu ciuperci 45663
retete culinare - Poienita cu ciuperci 45664
retete culinare - Poienita cu ciuperci 45665
retete culinare - Poienita cu ciuperci 45666
retete culinare - Poienita cu ciuperci 45667
retete culinare - Poienita cu ciuperci 45668
retete culinare - Poienita cu ciuperci 45669
retete culinare - Poienita cu ciuperci 45670

COMENTARII (20)

ionelia 1

06.11.2010, 19:43

Sper din suflet sa castigi pt ca meriti !

babi5 1

18.02.2013, 14:59

buna

Sidy 1

27.04.2014, 18:13

Noua ne-a placut atat de mult, ca de cand am facut-o prima data.....am repetat-o de foarte multe ori !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!