Pollo Guisado (Pui cubanez)

de Satisfyyourcravings in Pui, 13 Dec 2014 | 4291 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • sare, piper
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1/4 lingurita de cumin
  • sucul de la 1 portocala
  • sucul de la 1/4 lime
  • sucul de la 1/4 lamaie
  • ulei de masline
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1 ceapa mare tocata
  • 2 pahare supa de pui
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri amidon
  • patrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pollo Guisado (Pui cubanez):

Intr-un mojar se amesteca usturoiul cu putina sare si cuminul. Se transforma intr-o pasta.

Se ung bucatile de pui cu pasta obtinuta anterior si se aseaza intr-un bol. Se adauga sucurile de portocala, lime si lamaie si se lasa la marinat pana a doua zi.

Se scot bucatile de pui din marinata si usuca cu servetele din hartie. Marinata se pastreaza.

Se prajesc bucatile de pui in foarte putin ulei, la foc mare, pana prind o culoare aurie pe toate partie. Se scot pe o farfurie.

Se arunca grasimea ramasa in tigaie, se aseaza tigaia pe foc, se adauga putin ulei de masline si ceapa. Se caleste cateva minute, avand grija sa indepartam cu spatula bucatile de grasime arsa din tigaie. Se adauga marinata si se amesteca. Se aduce la punctul de fierbere, se adauga puiul inapoi in tigaie, apoi vinul, supa, pasta de rosii, sare si piper.

Se amesteca pentru omogenizare.

Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic, se acopera cu un capac etans si se lasa 45 de minute.

Se scoate puiul pe o farfurie.

Se amesteca untul cu amidonul si se adauga in sosul din tigaie. Se amesteca cu telul timp de 3 minute, pana cand sosul se ingroasa.

Se serveste puiul cu sos deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pollo Guisado (Pui cubanez)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu stafide si pui la cuptor in sos de rosii