Pollo Guisado (Pui cubanez)

de Satisfyyourcravings in Pui, 13 Dec 2014 | 1657 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • sare, piper
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1/4 lingurita de cumin
  • sucul de la 1 portocala
  • sucul de la 1/4 lime
  • sucul de la 1/4 lamaie
  • ulei de masline
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1 ceapa mare tocata
  • 2 pahare supa de pui
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri amidon
  • patrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pollo Guisado (Pui cubanez):

Intr-un mojar se amesteca usturoiul cu putina sare si cuminul. Se transforma intr-o pasta.

Se ung bucatile de pui cu pasta obtinuta anterior si se aseaza intr-un bol. Se adauga sucurile de portocala, lime si lamaie si se lasa la marinat pana a doua zi.

Se scot bucatile de pui din marinata si usuca cu servetele din hartie. Marinata se pastreaza.

Se prajesc bucatile de pui in foarte putin ulei, la foc mare, pana prind o culoare aurie pe toate partie. Se scot pe o farfurie.

Se arunca grasimea ramasa in tigaie, se aseaza tigaia pe foc, se adauga putin ulei de masline si ceapa. Se caleste cateva minute, avand grija sa indepartam cu spatula bucatile de grasime arsa din tigaie. Se adauga marinata si se amesteca. Se aduce la punctul de fierbere, se adauga puiul inapoi in tigaie, apoi vinul, supa, pasta de rosii, sare si piper.

Se amesteca pentru omogenizare.

Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic, se acopera cu un capac etans si se lasa 45 de minute.

Se scoate puiul pe o farfurie.

Se amesteca untul cu amidonul si se adauga in sosul din tigaie. Se amesteca cu telul timp de 3 minute, pana cand sosul se ingroasa.

Se serveste puiul cu sos deasupra.

 

 

COMENTARII (13)

babi5 1

14.12.2014, 07:40

mirela0911 1

14.12.2014, 11:10

Bun!

Valclaudia 1

18.12.2014, 06:51

ma tenteaza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L