Poloneze si Colacei Polonezi

de Valyvalentyna in Dulciuri, 28 Ian 2015 | 675 vizualizari

 

mmmm...f Buni!!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina;
  • 3 oua
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • 250 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 1 cubulet de drojdie
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 esenta vanilie
  • 1 esenta de rom.
  • Pentru Sirop:
  • 450 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 1 esenta de vanilie{sau rom}.
  • Nuca de cocos{optional}.
  • 2 galbenusuri+ 2 linguri de ulei de masline pt. uns.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poloneze si Colacei Polonezi:

Punem faina intr un vas mai mare si in mijlocul faini facem o gropita in care punem cubuletul de drojdie cu 2-3 linguri de lapte caldut si lasam 10 min, intre timp topim zaharul ramas in restul de laptele caldut dupa care adaugam si esentele, coaja de portocala si lamaie turnam compozitia peste faina si incorporam bine toate ingredientele, sepatat batem ouale cu uleiul si turnam peste aluat si incepem framintarea.Lasam aluatul la dospit timp de 1 ora.

Dupa ce aluatul a crescut intidem pe masa de lucru o foaie pe care o taiem in forme dreptunghiulara si o taietura mica in mijloc si rasucim partea exterioara catre mijloc si o dam prin interiorul taieturi din mijloc si formam Polonezele.{puteti face si forma colaceilor}. Ai punem in tava tapetata cu hirtie de copt si ai lasam 15 min sa creasca apoi ai ungem cu galbenusul de ou batut cu ulei de masline. si bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40 de min. Intre timp preparam siropul:

Caramelizam zaharul la foc f mic apoi turnam apa si lasam sa scada un pic la foc mic amestecind mai des, cind e gata al dam deoparte si cind Polonezele sunt gata ai ungem bine cu sirop si presarati nuca de cocos.

 

RETETA IN IMAGINI

Poloneze si Colacei Polonezi-0
Poloneze si Colacei Polonezi-1
Poloneze si Colacei Polonezi-2
Poloneze si Colacei Polonezi-3
Poloneze si Colacei Polonezi-4
Poloneze si Colacei Polonezi-5
Poloneze si Colacei Polonezi-6

COMENTARII (6)

Lau 1

29.01.2015, 10:50

elucubratiiculinare 1

29.01.2015, 15:01

Valyvalentyna 1

13.02.2015, 08:24

Va multumesc tuturor pentru aprecieri!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04