Polpetine in sos de rosii aromat

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 31 Ian 2011 | 2849 vizualizari

 

le-am zis polpetine, sa sune mai altfel....:D...dar sunt tot chiftelute ( in italiana)....doar ca de data asta nu le-am prajit ci le-am facut direct in sos...mai putina prajeala...si gustul e altfel...

 

INGREDIENTE

  • pt polpetine:
  • 350g carne tocata de porc
  • 1 cartof potrivit
  • 2-3 catei de usturoi
  • un ou
  • sare, piper, patrunjel tocat
  • pesmet cat sa lege compozitia
  • pt sos:
  • 2 lg ulei de masline
  • o lg faina
  • 2 lg bulion
  • o foaie de dafin
  • sare, piper, cimbru
  • busuioc tocat
  • un praf de zahar
  • marar tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Polpetine in sos de rosii aromat:

mai intai se face compozitia de chiftele normal, omogenizandu-se toate ingredientele.

se face sosul: faina se caleste putin in ulei, se stinge cu bulion si se completeaza cu apa cat sa aiba o consistenta cremoasa, se adauga foaia de dafin, busuicul, cimbru, sare , piper si zahar. se lasa la foc mic. se fac cu mana chiftele mai marisoare si se adauga in sos, se lasa la foc mic, sub capac, din cand in cand mai invartindu-se in sos sa nu prinda, dar cu mare atentie sa nu sfaramati chiftelutele. cand e spre final adaugati mararul , ii va da un gust aromat, f bun. mai lasati 5 min si e gata.

eu am fiert niste cartofi natur langa.

 

RETETA IN IMAGINI

Polpetine in sos de rosii aromat-0
Polpetine in sos de rosii aromat-1
Polpetine in sos de rosii aromat-2
Polpetine in sos de rosii aromat-3
Polpetine in sos de rosii aromat-4

COMENTARII (22)

LUK

LUK 1

01.02.2011, 20:57

bune si sanatoase

kamy

kamy 1

01.02.2011, 20:59

bune,...bune

adasev12

adasev12 1

02.02.2011, 00:00

luk, kamy...mersi
sotului i-au placut mult, de-acum doar asa am sa fac chiftelutele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!