Pomana porcului

de Constelatialeu in Porc, 12 Dec 2015 | 2073 vizualizari

 

Delicioasa pomana asta a porcului, asa am pomenit eu de mic copil, atunci cand se taia porcul acasa sa se faca si pomana porcului.......am crescut si obiceiul l-am pastrat...

 

INGREDIENTE

  • Cantitatile sunt sa se ajunga, sa ne saturam, in functie de cati suntem
  • carne de porc proaspat taiat
  • carnati proaspeti
  • jumari
  • sorici
  • muraturi
  • zeama de varza cu ceapa
  • mamaliga
  • vin
  • tuica
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pomana porcului:

Sa incepem cu inceputul, adica barbatii au injunghiat porcul,l-au parlit. Dupa ce a fost inegrit, am acoperit porcul si hop pe el, eu, ca-s mai zurlie, am fragezit carnea..... Cat timp barbatii au parlit porcul eu am pregatit niste carnati , am cumparat carne, ca niciodata nu se ajunge si pentru carnati carnea de la un porc. Porcul asta l-am impartit jumi-juma cu Leo, sora mea nr.2. Marti urmeaza sa taie mama porcul, alta pomana, deci.... Gata cu vorbaria, sa trecem direct la pomana porcului..

Intr-un tuci am topit untura si am facut jumari, apoi am prajit bucati de carne , unele mai impanate, altele macre, am prajit si carnat proaspat. Am trantit si-o mamaliga, niste muraturi si zeama de varza cu ceapa, vin si tuica si am mancat in cinstea porcului sacrificat, ca asa se cere, asa-i traditia.....

 

RETETA IN IMAGINI

Pomana porcului-0
Pomana porcului-1
Pomana porcului-2
Pomana porcului-3
Pomana porcului-4
Pomana porcului-5
Pomana porcului-6
Pomana porcului-7

COMENTARII (28)

Ksenya

Ksenya 1

13.12.2015, 08:10

Micutza Luana

Micutza Luana 1

13.12.2015, 09:59

Cea mai bunaaaa

Geanina87

Geanina87 1

20.12.2015, 09:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!