Pommes Duchesse

de JustLoveCookin in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2010 | 3422 vizualizari

 

Un aperitiv sau o garnitura foarte chic,de origini franceze, care va va ajuta sa impresionati invitatii la masa prin forma lor deosebita.Se fac foarte usor si rapid

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 2  oua
  • 50 g parmezan ras(optional)
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pommes Duchesse:

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja,adaugand si 2 lingurite de sare.Ii lasam la racorit putin, ii curatam si ii pasam. Adaugam parmezanul sau cascavalul daca doriti, (puteti foarte bine sa nu il puneti) sarea,piperul,nucsoara (le va da o aroma deosebita) si untul taiat cubulete.Amestecam bine cu o lingura de lemn,pana se va omogeniza cat de cat. Reteta originala ar fi cu 2 galbenusuri,insa eu dupa ce le-am adaugat,compozitia era inca foarte tare,asa ca  am pus si albusurile.

Va recomand sa faceti la fel,fiindca difera mult in functie de tipul de cartofi.Ai mei au fost foarte fainosi.Compozitia trebuie sa aiba o consistenta densa insa in acelasi timp cremoasa. Punem compozitia intr-un sac-à-pochè,cu varful in forma de stea, si intr-o tava tapetata cu hartie de copt,spritzam gramajoare nu mai mari de 5 cm in diametru,lasand putin loc intre ele.Se vor umfla putin la copt.

Nu va lasati inselati de forma de floare pe care o au ale mele,insa eu le-am “impuscat” cu pistolul pentru cookies.Sunt parca mai frumoase facute cu un sac-à-pochè,cu steluta.Le ramane varful putin in vant,insa sunt foarte rafinate,indiferent de ce forma ar avea.Multi le fac si cu lingura sau cu varful rotund. Le dam la cuptorul preincalzit la 200 grade,pentru 20-10 minute.Timpul poate varia destul de mult in functie de cuptor,asa ca urmariti-le dupa 15 minute,iar cand devin aurii si incep sa apara semne de copt pe extremitati,trebuiesc scoase. Aici,coapte:

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pommes Duchesse 62239
retete culinare - Pommes Duchesse 62240
retete culinare - Pommes Duchesse 62241
retete culinare - Pommes Duchesse 62242

COMENTARII (6)

Laly 1

12.11.2010, 11:10

Ce bunatati

Corinuta 1

12.11.2010, 14:17

Ai di mini cum arata!

JustLoveCookin 1

12.11.2010, 18:00

si doamne cat sunt de buni...un praf de nucsoara,aproape invizibil,schimba total povestea.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59