Pommes Duchesse

de JustLoveCookin in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2010 | 7238 vizualizari

 

Un aperitiv sau o garnitura foarte chic,de origini franceze, care va va ajuta sa impresionati invitatii la masa prin forma lor deosebita.Se fac foarte usor si rapid

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 2  oua
  • 50 g parmezan ras(optional)
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pommes Duchesse:

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja,adaugand si 2 lingurite de sare.Ii lasam la racorit putin, ii curatam si ii pasam. Adaugam parmezanul sau cascavalul daca doriti, (puteti foarte bine sa nu il puneti) sarea,piperul,nucsoara (le va da o aroma deosebita) si untul taiat cubulete.Amestecam bine cu o lingura de lemn,pana se va omogeniza cat de cat. Reteta originala ar fi cu 2 galbenusuri,insa eu dupa ce le-am adaugat,compozitia era inca foarte tare,asa ca  am pus si albusurile.

Va recomand sa faceti la fel,fiindca difera mult in functie de tipul de cartofi.Ai mei au fost foarte fainosi.Compozitia trebuie sa aiba o consistenta densa insa in acelasi timp cremoasa. Punem compozitia intr-un sac-à-pochè,cu varful in forma de stea, si intr-o tava tapetata cu hartie de copt,spritzam gramajoare nu mai mari de 5 cm in diametru,lasand putin loc intre ele.Se vor umfla putin la copt.

Nu va lasati inselati de forma de floare pe care o au ale mele,insa eu le-am “impuscat” cu pistolul pentru cookies.Sunt parca mai frumoase facute cu un sac-à-pochè,cu steluta.Le ramane varful putin in vant,insa sunt foarte rafinate,indiferent de ce forma ar avea.Multi le fac si cu lingura sau cu varful rotund. Le dam la cuptorul preincalzit la 200 grade,pentru 20-10 minute.Timpul poate varia destul de mult in functie de cuptor,asa ca urmariti-le dupa 15 minute,iar cand devin aurii si incep sa apara semne de copt pe extremitati,trebuiesc scoase. Aici,coapte:

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pommes Duchesse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Laly 1

12.11.2010, 11:10

Ce bunatati

Corinuta 1

12.11.2010, 14:17

Ai di mini cum arata!

JustLoveCookin 1

12.11.2010, 18:00

si doamne cat sunt de buni...un praf de nucsoara,aproape invizibil,schimba total povestea.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de legume cu bacon si cascaval