Popcorn caramel

de xana in Dulciuri, 22 Apr 2014 | 1395 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 50 gr boabe de porumb pentru popcorn
  • 3-4 linguri ulei
  • 150 gr margarina
  • 250 gr zahar(e mai bun cel brun, nu am avut)
  • 80 gr miere
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1/2 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Popcorn caramel:

Punem uleiul la incins intr-o oala incapatoare apoi adaugam boabele. Acoperim cu un capac si lasam boabele sa se desfaca, agitand din cand in cand oala. Cand cu se mai aude pocnind, transferam popcorn-ul intr-un castron mare.

Punem margarina intr-o cratita, la foc mediu(dar nu asa mica cum am avut eu, ca aproape mi-a dat in foc :P ) iar cand se topeste adaugam zaharul, sarea si mierea. Amestecam mereu pana incepe sa dea in clocot apoi ne oprim din amestecat si lasam sa fiarba 4 minute. Luam de pe foc si adaugam vanilia si bicarbonatul, amestecand bine, apoi, cu mare grija sa nu ne frigem, turnam caramelul peste popcorn. Amestecam cu o spatula in asa fel in cat floricelele sa se acopere bine in caramel dar fara a le sfarama prea tare.

Punem acest amestec intr-o tava mare, intinsa cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pentru cca jumatate de ora, amestecand frecvent. Daca cuptorul are ventilatie e mai bine.

Se lasa sa se raceasca complet apoi se servesc.

 

TIPS-URI

1

sub nici o forma nu bagati degetul in floricelele spoite cu caramel fierbinte, cum am facut eu si am regretat :)

RETETA IN IMAGINI

Popcorn caramel-0
Popcorn caramel-1
Popcorn caramel-2
Popcorn caramel-3
Popcorn caramel-4
Popcorn caramel-5
Popcorn caramel-6

COMENTARII (19)

MIUTA

MIUTA 1

23.04.2014, 13:00

laura_n

laura_n 1

23.04.2014, 18:02

le-as incerca si eu

MOKUSKA

MOKUSKA 1

19.05.2014, 13:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!