Popcorn caramel

de xana in Dulciuri, 22 Apr 2014 | 4854 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 50 gr boabe de porumb pentru popcorn
  • 3-4 linguri ulei
  • 150 gr margarina
  • 250 gr zahar(e mai bun cel brun, nu am avut)
  • 80 gr miere
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1/2 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Popcorn caramel:

Punem uleiul la incins intr-o oala incapatoare apoi adaugam boabele. Acoperim cu un capac si lasam boabele sa se desfaca, agitand din cand in cand oala. Cand cu se mai aude pocnind, transferam popcorn-ul intr-un castron mare.

Punem margarina intr-o cratita, la foc mediu(dar nu asa mica cum am avut eu, ca aproape mi-a dat in foc :P ) iar cand se topeste adaugam zaharul, sarea si mierea. Amestecam mereu pana incepe sa dea in clocot apoi ne oprim din amestecat si lasam sa fiarba 4 minute. Luam de pe foc si adaugam vanilia si bicarbonatul, amestecand bine, apoi, cu mare grija sa nu ne frigem, turnam caramelul peste popcorn. Amestecam cu o spatula in asa fel in cat floricelele sa se acopere bine in caramel dar fara a le sfarama prea tare.

Punem acest amestec intr-o tava mare, intinsa cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pentru cca jumatate de ora, amestecand frecvent. Daca cuptorul are ventilatie e mai bine.

Se lasa sa se raceasca complet apoi se servesc.

TIPS-URI

1

sub nici o forma nu bagati degetul in floricelele spoite cu caramel fierbinte, cum am facut eu si am regretat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Popcorn caramel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Popcorn caramel - cea mai simpla si rapida metoda