Popricaș pă pui

de CulinaryRainbow in Pui, 13 Dec 2013 | 5773 vizualizari

 

Nu-i mare filosofie, da-i musai a să țâne cont de două treburi, aci:
1. trebe pregătit cu carne prospătă de pui crescut la buni, la Șomcuta Mare, în Maramu'
2. trebe pregătit din suflet păntru oaminii draji

Dorel îi zice la personaju` nostru de astăz.
O mâncat și o durnit, tătă zâua, da` s-o și plimbat la viața lui numa` pân iarba deasă. Stilu` de viață o fost sănătos, numa` că de-un mniez de vreme s-o cam îngrășet și obose` tare repide. Pă lângă asta, ave` zâle când să băte` cu restu` cocoșilor. :))
Și iată-l-ai amu` în Rai. :)

 

INGREDIENTE

  • Și-amu să vă zâc ce vă trebe:
  • un cocoș dolofan
  • 3 cepe mari
  • 3 linguri oloi
  • 3 linguri fărină
  • o lingură unsore de la cocoș
  • o strachină cu groștior bun și gras
  • o lingură poprică dulce
  • sare
  • ptiperiu
  • frunze petrinjel
  • frunze de țelină
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Popricaș pă pui:

   Să țâpă ceapa cu uleiu` și unsorea într-un laboș smălțuit și să prăjește două perțuri pă șpor.

   Să spală bine cocoșu`, să mai cipilește de trebe, apoi să bagă în laboș cu țelina și să acoperă cu apă.

    Într-un vailing să freacă bine groștioru` cu fărina. Când cocoșu` îi gata, să scote pă un blid. Să țâpă hăbărașu` în laboș și să învârte cu spor să nu să prindă de fund. Când să-ngroșă hăbărașu`, să pun sarea, ptiperiu`, poprica, petrinjelu` și cocoșu`, înapoi în laboș.

   Amu-i gata popricașu`.  Să pune-n blid și să mai dichisește cu un mniez de petrinjel.

   Sper că ne-am înțăles! :))

   S-aveț poftă!

 

TIPS-URI

1

Îi tare bun cu mămăligă, cuș-cuș, pireu, ori ce vă place. :)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Popricaș pă pui 284228
retete culinare - Popricaș pă pui 284229
retete culinare - Popricaș pă pui 284230
retete culinare - Popricaș pă pui 284231

COMENTARII (26)

CulinaryRainbow 1

23.01.2014, 14:29

Mulțam!

ryta 1

23.01.2014, 15:58

babi5 1

23.01.2014, 17:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: